Slavna avtorica se je opravičila zaradi tvita o Trumpu

Pisateljica J. K. Rowling, avtorica knjig o Harryju Potterju, se je opravičila, ker je predsednika ZDA Donalda Trumpa v tvitu napačno obtožila, da je ignoriral invalidnega dečka.

Foto: Reuters

Potem ko se je pojavil videoposnetek, na katerem se zdi, da se Trump noče rokovati z dečkom med njegovim obiskom v Beli hiši, je Rowlingowa zapisala: "Kako neverjetno, kako grozno, da se Trump ne more pripraviti do tega, da bi se rokoval z majhnim dečkom, ki se je le želel dotakniti predsednika."

 

Kmalu se je oglasila dečkova mati Marjorie Kelly Weer in pojasnila, da je domneva pisateljice o posnetku napačna. Trump se je z dečkom rokoval takoj, ko je vstopil v sobo, je zapisala na Facebooku in dodala, da se njen sin Monthy tako ali tako ne rokuje preveč rad.

 

 

 "Moji tviti o majhnem dečku v vozičku, čigar ponujeno roko naj bi predsednik ignoriral. Več virov me je obvestilo, da to ni bil popoln oz. pravilen prikaz njune interakcije. Očitno sem svojo občutljivost v zvezi z vprašanjem odnosa do invalidov prenesla na podobe, ki sem jih videla. Če je to povzročilo kakršnokoli bolečino dečku ali njegovi družini, se iskreno opravičujem," je zapisala pisateljica.

Rowlingova se Trumpu ni opravičila, svoj prvi tvit pa je izbrisala.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Najbolj brano Slavni

Vroči članki

Najbolj brano siol.net

Vroči članki

TV spored