SiolNET. Slavni
0,83

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Katera hollywoodska zvezdnica bo zaigrala Melanio?

0,83

termometer

Foto: Reuters

Zgodbe o ameriških predsednikih in njihovih prvih damah prej ali slej zaidejo tudi na velika platna. V prihodnosti bo zato Hollywood zagotovo postregel tudi s filmsko obdelavo življenja novega ameriškega predsedniškega para - Donalda in Melanie Trump. 

Za zdaj lahko samo ugibamo, katera igralka se bo preizkusila v vlogi filmske Melanie. Poglejmo pa nekatere od igralk, ki so že stopile v čevlje filmskih prvih dam.

Natalie Portman kot Jackie Kennedy

Najbolj znan ameriški predsedniški par v zgodovini sta bila John F. Kennedy in njegova izbranka Jacqueline oziroma Jackie Kennedy. In prav njuna zgodba je do zdaj doživela še največ filmskih upodobitev.

Jackie Kennedy je kot prva dama postala modna ikona. Jackie Kennedy je kot prva dama postala modna ikona. Foto: Getty Images

Hollywoodski scenaristi in režiserji se pač težko uprejo zgodbi o mladem, dinamičnem in priljubljenem predsedniku, ki je doživel tragičen konec, in temnolasi lepotici, ki je vedno stala ob strani nezvestemu možu, vzbujala sočutje kot mlada vdova in pozneje razburila številne Američane, ko se je znova poročila z grškim ladjarskim magnatom Aristotlem Onassisom.

Natalie Portman je glavna igralka v filmu Jackie. Natalie Portman je glavna igralka v filmu Jackie. Foto: Getty Images

V ameriške in svetovne kinodvorane bo tako v začetku decembra prišel nov film o predsedniškem paru Kennedy z naslovom Jackie, v katerem glavno žensko vlogo prve dame ZDA igra Natalie Portman.

Napovednik za film Jackie, ki bo svetovno premiero doživel 2. decembra letos:

Elizabeth Banks kot Laura Bush

Laura Bush je bila prva dama med letoma 2001 in 2009. Laura Bush je bila prva dama med letoma 2001 in 2009. Foto: Reuters

Tudi zgodba o Georgeu Bushu mlajšem in njegovi izbranki Lauri Bush je že doživela svojo filmsko upodobitev. Z vlogo nekdanje prve dame republikanskega predsednika se je spopadla Elizabeth Banks, ki je drugače vneta demokratinja in je bila pred zadnjimi volitvami glasna podpornica Hillary Clinton. No, tudi Bushova Laura je bila v svoji mladosti prepričana demokratinja.

Elizabeth Banks je zaigrala Lauro Bush v filmu W. Elizabeth Banks je zaigrala Lauro Bush v filmu W. Foto: Reuters

Odlomek iz filma W, v katerem se spoznata filmska George Bush mlajši in knjižničarka Laura:

Emma Thompson kot Susan Stanton (Hillary Clinton)

Bill in Hillary Clinton sta politični tandem, ki je zaznamoval ameriško politiko zadnjih desetletij. Leta 1996, v letu ko je bil Clinton že drugič izvoljen za predsednika ZDA, je izšel roman Primary Colors (sl. Prave barve), ki ga je napisal novinar revije Time Joe Klein. Glavna junaka romana sta ambiciozni politik Jack Stanton in njegova prav tako ambiciozna žena Susan Stanton.

Hillary Clinton in Bill Clinton sta najbolj znan zakonski politični tandem v ameriški zgodovini. Hillary Clinton in Bill Clinton sta najbolj znan zakonski politični tandem v ameriški zgodovini. Foto: Reuters

No, poznavalci ameriškega političnega življenja so hitro odkrili, da roman v resnici pripoveduje dogodke, povezane s prvo predsedniško kampanjo zakoncev Clinton leta 1992. Po romanu so po načelu kuj železo, dokler je vroče, hitro posneli film, v katerem je Jacka Stantona (beri: Billa Clintona) zaigral John Travolta, Susan Stanton (beri: Hillary Clinton) pa Emma Thompson.

Britanka Emma Thompson je upodobila Susan Stanton (Hillary Clinton) v filmu Prave barve. Britanka Emma Thompson je upodobila Susan Stanton (Hillary Clinton) v filmu Prave barve. Foto: Getty Images

Napovednik filma Prave barve:

Gena Rowlands kot Betty Ford

V Sloveniji sta predsedniški par Gerald in Betty Ford (v Beli hiši sta predsednikovala v letih 1974-1977) malo znana. A zgodba o prvi dami Betty Ford je ena od zanimivejših, saj je bila Fordova odvisna od alkohola in tablet.

Zakonca Gerald in Betty Ford, dva nekdanja manekena, ki sta v Beli hiši živela le tri leta. Zakonca Gerald in Betty Ford, dva nekdanja manekena, ki sta v Beli hiši živela le tri leta. Foto: Getty Images

Pozneje se je Fordova ozdravila odvisnosti in leta 1982 ustanovila znani Betty Ford Center za zdravljenje odvisnosti. V tem centru so se zdravili tudi številni hollywoodski zvezdniki.

Gena Rowlands se je preizkusila tudi v vlogi z alkoholom in tabletami zasvojene prve dame. Gena Rowlands se je preizkusila tudi v vlogi z alkoholom in tabletami zasvojene prve dame. Foto: commons.wikimedia.org

Odlomek iz filma Zgodba o Betty Ford:

Imitatorke in slovenska superzvezda Melania

Če na filmsko Melanio še čakamo, pa so se z imitiranjem naše najbolj znane rojakinje že preizkusile nekatere igralke, pa tudi starlete, kot je Paris Hilton, sicer družinska prijateljica družine Trump. Ena od imitatork, ki pa je do Melanie za razliko od drugih imitatork dokaj prizanesljiva in jo upodablja kot prijetno osebo, je tudi igralka in komičarka Cecily Strong, članica ekipe Saturday Night Live.

Cecily Strong kot Melania:

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 17
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin