SiolNET. Posel danes Finance
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Združenje frank: Banke so ponarejale podpise posojilojemalcev

1

termometer

Nekatere banke naj bi ponarejale podpise posojilojemalcev v švicarskih frankih, da so bili seznanjeni oz. opozorjeni na morebitna tečajna tveganja.

Tako je pokazala grafološka analiza, ki so jo naročili v Združenju frank.

Od bank dobili obvestilo in ugotovili, da podpis ni njihov Kot je združenje, katerega člani so posojilojemalci, ki so najeli posojila v švicarskih frankih, danes objavilo na svojem profilu na Facebooku, so nekateri njihovi člani od bank prejeli podpisano tipsko izjavo, s katero naj bi podpisali besedilo, da jih je banka seznanila oz. opozorila na morebitna tečajna tveganja in da ta tveganja prevzemajo. A nekateri so ugotovili, da podpis ni njihov.

Zato so naročili grafološko analizo, ki je pokazala, da ne gre za istovetne podpise. Gre za mariborsko in ljubljansko poslovalnico Hypo banke ter mariborsko poslovalnico Raiffeisen banke, pravijo v združenju, kjer sumijo, da je takšnih primerov več. A grafološke preiskave je treba plačati, zato si jih ne morejo privoščiti za vse člane, ki morebiti imajo take izjave.

"Zdaj se je pokazalo, da gre še za kriminalno dejanje" Predsednik Združenja frank Aleš Majcenovič je za spletni portal MMC RTV SLO povedal: "Do zdaj smo vedeli, da gre v bankah za nepošteno poslovno prakso, zdaj se je pokazalo, da gre še za kriminalno dejanje." Napovedujejo kazenske ovadbe.

V Raiffeisen banki so za spletni portal 24ur povedali, da se s takšno težavo na njih ni obrnila nobena stranka, celoten postopek najemanja hipotekarnih posojil pa naj bi se končal s podpisom pogodbe pri notarju. Kakršnakoli namigovanja Združenja frank o ponarejanju podpisov zavračajo. V Hypo banki pa so povedali, da bodo, če se bodo obtožbe pokazale kot utemeljene, ustrezno ukrepali.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin