SiolNET. Posel danes Finance
4,53

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Stanovanje v Trnovem je lahko vaše za 35 tisočakov

4,53

termometer

 | Foto: Google Street View
Foto: Google Street View

Enosobno stanovanje v Trnovem bo sodišče na drugi dražbi prodajalo za polovico tržne vrednosti.

Okrajno sodišče v Ljubljani bo v izvršilni zadevi zoper fizično osebo na javni dražbi prodajalo stanovanje v Trnovem. Enosobno stanovanje na Švabićevi ulici 5 obsega 28 kvadratnih metrov stanovanjske površine, pripadajo pa mu tudi pet kvadratnih metrov odprte lože in dva kvadratna metra kletne shrambe.

Vrednost stanovanja v šestem nadstropju stanovanjskega bloka iz leta 1981 znaša 70 tisoč evrov in je bila ugotovljena s pravnomočnim sklepom sodišča. Sodišče kupca na prvi dražbi ni našlo, zato je izhodiščno ceno znižalo na 35 tisoč evrov. Pod to ceno se na drugem naroku, ki bo 19. junija, nepremičnina ne bo prodajala. Če bo stanovanje prodano po izhodiščni ceni, bo novi lastnik za kvadratni meter odštel 1.250 evrov, k temu pa bo moral prišteti še stroške prodajnega postopka in plačilo davka.

Za varščino bo treba položiti sedem tisočakov

Varščina znaša desetino ugotovljene vrednosti nepremičnine oziroma sedem tisoč evrov. Vsak ponudnik mora varščino položiti najpozneje tri delovne dni pred dražbo na račun ljubljanskega okrajnega sodišča.

Zainteresirani kupci lahko najkasneje 15 dni pred dnevom dražbe pri sodišču vložijo predlog za ogled nepremičnine. Ogled osebi omogoči izvršitelj Bojan Vodopivec, ki določi čas ogleda. Varščino in plačilo za delo ter povračilo stroškov izvršitelja zaradi sodelovanja pri ogledu nepremičnine izvršitelj zahteva od osebe, ki je zahtevala ogled.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin