Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Četrtek,
16. 3. 2017,
20.24

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,65

1

Natisni članek

Osebne finance nepremičnine hotel

Četrtek, 16. 3. 2017, 20.24

6 let, 6 mesecev

Prestižni hotel v Portorožu znova na dražbi

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,65

1

Rezidenca Čeligo | Foto Stečajni upravitelj

Foto: Stečajni upravitelj

Stečajna upraviteljica bo v začetku aprila za prestižni hotel Rezidenca Čeligo skušala najti novega lastnika. Izklicno ceno 10,2 milijona evrov bo zniževala po 50 tisočakov.

Aprila bo na javni dražbi na prodaj prefinjen butični hotel v Portorožu. V štirizvezdični rezidenci Čeligo v Seči je 28 sob in šest apartmajev, center dobrega počutja, fitnes, bazen, restavracija, bar, sejna dvorana in konoba.

Ko je družba v lasti zakoncev Čeligo končala v stečaju, je prestižen hotel stečajna upraviteljica Irena Lesjak pred letom dni za 50 tisoč evrov mesečno oddala v najem družbi Viktoriy. Ta je v lasti Marka Koščaka, še naprej pa jo vodi Gordana Čeligo. Na vrhuncu poletne sezone je za prenočitev v standardni sobi treba odšteti najmanj 150 evrov, medtem ko ena noč v kraljevskem apartmaju stane 390 evrov.

Piransko okrajno sodišče je hotel prvič skušalo prodati za 8,4 milijona evrov, drugič pa za šest milijonov evrov, a kupcev nikoli ni bilo.

Stečajna upraviteljica zdaj išče novega lastnika pet let starega družinskega hotela. Na drugi javni dražbi z zniževanjem izklicne cene, ta znaša 10,2 milijona evrov, jo bo skušala prodati najboljšemu ponudniku.

Izklicna cena se bo v posameznem koraku zniževala za 50 tisoč evrov. Če bo v prvem ali kateremkoli koraku draženja več dražiteljev istočasno ponudilo izklicno ceno, se bo dražba nadaljevala z zviševanjem izklicne cene. Istočasnost ponudbe izklicne cene se šteje, če več ponudnikov ponudi izklicno ceno v 30 sekundah od trenutka, ko vodja dražbe izkliče ceno, piše v razpisu dražbe.

Zainteresirani kupci morajo za sodelovanje na dražbi, ki bo 3. aprila v Mariboru, do 31. marca vplačati dober milijon evrov varščine. | Foto: Stečajni upravitelj Zainteresirani kupci morajo za sodelovanje na dražbi, ki bo 3. aprila v Mariboru, do 31. marca vplačati dober milijon evrov varščine. Foto: Stečajni upravitelj Lesjakova zainteresirane kupce opozarja, da nepremičnino brez pravne podlage zaseda tretja oseba, poteka pa pravdni postopek zaradi izpraznitve objekta. Za komentar nam je ni uspelo priklicati.

Zainteresirani kupci morajo za sodelovanje na dražbi, ki bo 3. aprila potekala v Mariboru, do 31. marca vplačati dober milijon evrov varščine.

Ne spreglejte