SiolNET. Posel danes Finance
4,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ob nakupu hiše pod Pohorjem dobite še gondolo

4,20

termometer

 | Foto: Stečajni upravitelj
Foto: Stečajni upravitelj

Vila na idilični lokaciji pod Pohorjem bo znova na prodaj na dražbi. Čeprav na zunaj ni videti večjih pomanjkljivosti, njena notranjost skriva precej napak. Te bo moral novi lastnik, da se bo izognil nadaljnjemu propadanju objekta, čim prej odpraviti. Izhodiščna cena znaša dobrih 142 tisočakov.

V Mariboru bo 20. julija na javni dražbi na prodaj družinska hiša v Hočah. Stečajni upravitelj Sašo Drobnak bo v četrtem poskusu zanjo skušal iztržiti najmanj 142.665,30 evra, kolikor znaša izhodiščna cena.

Cena ne vključuje dajatev, davka in stroškov prodaje. Znesek izklicne cene se v posameznem koraku dražbe zvišuje za najmanj 300 evrov. Začetek dražbe bo ob 10. uri v Mariboru.

Stanovanjska hiša v Hočah | Foto: Stečajni upravitelj Foto: Stečajni upravitelj Moderno zasnovana hiša pod Hočkim Pohorjem ima 500 kvadratnih metrov stanovanjske površine in stoji na 1.300 kvadratnih metrov velikem zemljišču. Tik ob gozdu je umeščena terasa za posedanje, ne manjka niti odslužena gondola z Mariborskega Pohorja.

Zaradi osebnega stečaja fizične osebe se je na prvi dražbi v začetku leta prodajala po izklicni ceni 195 tisoč evrov, a kupcev ni bilo. Enaka zgodba se je ponovila na drugi in tretji dražbi.

Stanovanjska hiša v Hočah | Foto: Stečajni upravitelj Foto: Stečajni upravitelj Objekt na naslovu Pivola 60b nima lastnega vodovodnega priključka. Na objektu so bile ob ogledu cenilca ugotovljene naslednje pomanjkljivosti:

- sončni kolektorji ob hiši so poškodovani,

- toplotna črpalka je poškodovana,

- streha na objektu pušča in v hiši se pojavlja kapilarna vlaga,

- zaradi zamakanja so na posameznih delih poškodovane terase,

- ponekod na sprednji strani objekta je odstopila fasada.

- v kletnih prostorih odpada omet.

Stanovanjska hiša v Hočah | Foto: Stečajni upravitelj Foto: Stečajni upravitelj Javne dražbe se lahko udeleži samo tisti dražitelj, ki bo do 19. julija plačal 14.266,53 evra varščine.

Ogled nepremičnine bo 4. in 11. julija, udeležbo pa je treba predhodno najaviti stečajnemu upravitelju.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 12
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin