SiolNET. Posel danes Finance
8,93

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Koliko stane najdražji kvadratni meter stanovanja v Ljubljani

8,93

termometer

Garsonjera na Malgajevi ulici v Ljubljani
Foto: www.nepremicnine.net

V Ljubljani se prodaja garsonjera, ki meri le 5,5 kvadratnega metra. Bolj kot njena majhnost nas je presenetila njena cena. Kvadratni meter je na prodaj za 4.500 evrov.

Na največjem slovenskem nepremičninskem portalu nepremicnine.net smo zasledili nenavaden oglas za prodajo nepremičnine. Gre za atrijsko garsonjero v staromeščanskem bloku iz leta 1939, ki stoji na Malgajevi ulici nasproti ljubljanskega parka Tivoli.

Večino garsonjere zavzema soba, preostalo sanitarije s prho. Pripada ji še osem kvadratnih metrov tlakovane zunanje terase s pogledom na urejen park na blokovskem dvorišču.

Posteljo pod strop, pod njo pa kavč in mizo

Garsonjera na Malgajevi ulici v Ljubljani Foto: www.nepremicnine.net Kot nam je povedal prodajalec garsonjere iz nepremičninske agencije ugodnepremicninine.com Sebastjan Vehar, so stropi v mini garsonjeri visoki 2,8 metra, zato jo je mogoče funkcionalno urediti. Posteljo se montira pod strop, pod njo pa je prostor za sedežno garnituro in mizo.

Garsonjera se prodaja za 24.500 evrov oziroma 4.500 evrov za kvadratni meter. V primerjavi z nepremičninami v prestolnici gre za precej zasoljeno ceno. Za prestižna stanovanja, ki merijo okoli 200 kvadratnih metrov, je na primer treba odšteti okoli 3.500 evrov za kvadratni meter.

Garsonjere pod 40 tisočakov v Ljubljani ne boste našli

"Takšno stanovanje se ne more ovrednotiti po kvadraturi, temveč kot stanovanjsko enoto. Kakšno garsonjero na tej lokaciji pa lahko kupite za manj kot 40 tisočakov?" se sprašuje Vehar in za primerjavo omeni primer prodaje dveh stanovanj v istem bloku na Litostrojski cesti nedaleč stran. "Cena trisobnega stanovanja je znašala 1.500 evrov za kvadratni meter, cena garsonjere pa 2.800 evrov. Velikost enote torej pogojuje ceno kvadratnega metra," ponazori nepremičninar.

Dodaja, da če se prodaja 5,5 kvadratnega metra velika garsonjera na dobri lokaciji, je cena zato lahko še bistveno višja.

Najemnina je znašala 200 evrov

Do zdaj je 12 let v njej živel najemnik, ki je zanjo mesečno plačeval 200 evrov plus stroške. To je pokazatelj, da je prodajna cena primerna, je prepričan Vehar. Kljub temu je ceno pripravljen še spustiti.

Garsonjera na Malgajevi ulici v Ljubljani Foto: www.nepremicnine.net

Zatrjuje, da zanimanje kupcev je, saj je organiziral že več ogledov. Predvsem gre za ločence in državljane iz republik nekdanje Jugoslavije.

Stavba in garsonjera imata urejeno etažno lastnino.

 

 

 

 

Bi živeli v 5,5 kvadratnega metra veliki bivalni enoti?

  • Da, a samo če bi bil/-a v veliki stiski. 107
  • Zakaj pa ne, kvadratura je ravno pravšnja. 35
  • Ne potrebujem veliko, a to je vseeno pretesno. 68
  • Nikakor, to je še za piščance pretesno. 356
  • To je premajhna površina. 43
Oddanih 609 glasov

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 32
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin