Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 11. 2015,
13.17

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

varčevanje izračun advertorial

Ponedeljek, 23. 11. 2015, 13.17

2 meseca, 3 tedne

Kako se pripravite na kakovostnejšo starost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Se tudi vam dogaja, da nikakor ne morete slediti svojim finančnim načrtom za prihodnost? Preverite naše namige za brezskrbno življenje v času upokojitve.

Ste kdaj izračunali, koliko denarja na mesec zapravite za nepomembne malenkosti, manjše dobrine, ki v resnici nikakor ne vplivajo na boljšo kakovost vašega življenja?

Čisto malo preudarnosti je dovolj, da vsak mesec naberete zadostno vsoto denarja, s katero si boste lahko čez dvajset ali trideset let privoščili nekaj več.

Napišite si scenarij s srečnim koncem

Čeprav se mnogim zdi misel na čas upokojitve še zelo daleč, je pomembno, da o tem obdobju začnemo razmišljati čim prej. Tudi z ustreznim varčevanjem.

Naj vas beseda varčevanje ne prestraši, saj vam bomo dokazali, da si boste lahko s pravim načrtom in scenarijem za prihodnost z nekaj majhnimi spremembami zagotovili dovolj velik kup privarčevanega denarja, da boste čas po upokojitvi preživljali tako, kot boste želeli.

Naredili smo izračun: v 20 letih

Za tri naše naključne bralce smo naredili informativni izračun in tudi sami presenečeni ugotovili, kako malo je treba, da si zagotovimo boljšo pokojnino.

Štiridesetletna Ana iz Ljubljane je izračunala, da bi se vsak mesec lahko odpovedala 50 evrom – to je ena kavica na dan!

Miha je sicer komaj našel prvo zaposlitev, njegovi dohodki niso zanesljivi, zato bo na mesec lahko privarčeval 20 evrov.

Lucija je bliže upokojitvi in se zaveda, da mora v zadnjem desetletju privarčevati malo več denarja, da bi si zagotovila brezskrbno pokojnino. Po temeljitem izračunu se je odločila, da se lahko brez skrbi vsak mesec odpove 70 evrom.

Poglejmo, kaj je pokazal prvi informativni izračun. Koliko denarja lahko privarčujejo v Modri zavarovalnici?

* Izračuni predvidenih privarčevanih zneskov so informativni in služijo zgolj za oblikovanje predstave o tem, kaj lahko z malimi zneski dosežemo na dolgi rok. Pričakovane donosnosti in privarčevani zneski so izračunani na zgodovinskih podatkih v obdobju 1974–2013 ter nato korigirani navzdol na vrednosti, ki bolje odražajo trenutne tržne razmere. Podrobnejše informacije preverite tukaj.

O varčevanju za starost je treba začeti razmišljati ob prvi zaposlitvi, ko lahko z manjšimi zneski privarčujemo več. Če začnemo varčevati deset let pred upokojitvijo, bo treba vplačevati veliko višje zneske, pa kljub temu ne bomo dosegli iste ravni.

Zakaj varčevati pri Modri Zavarovalnici?

Pri Modri zavarovalnici vam bodo z dodatnim pokojninskim zavarovanjem omogočili brezskrbno starost. Oblik varčevanja za starost je veliko, vendar gre pri dodatnem pokojninskem zavarovanju za izrazito namensko in zato dolgoročno obliko varčevanja.

Poleg tega vam že od začetka leta edini v Sloveniji nudijo varčevanje v t. i. skladu življenjskega cikla, ki vam omogoča, da si v različnih življenjskih obdobjih zagotovite optimalen način varčevanja in s tem najbolje oplemenitite sredstva ter si zagotovite višji življenjski standard po upokojitvi.

Ne spreglejte