Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 8. 2011,
8.00

Osveženo pred

7 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Delo Revije Matej Raščan

Četrtek, 11. 8. 2011, 8.00

7 let, 1 mesec

Znamke Dela Revij v roke KBM Leasing

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Znamke Dela Revij je na dražbi po začetni izklicni ceni 10,14 milijona evrov (brez davka na dodano vrednost) kupila družba KBM Leasing - članica skupine NKBM, so sporočili iz odvetniške družbe.

Dražbo je v imenu največjega upnika Nove Kreditne banke Maribor v Ljubljani izvedla odvetniška družba Rojs, Peljhan, Prelesnik & partnerji.

Družba KBM Leasing se je edina udeležila dražbe

Kot so tudi zapisali v sporočilu za javnost, je bila KBM Leasing edina družba, ki se je udeležila avkcije. "Prenos znamk bo v skladu s sklenjeno pogodbo o prodaji znamk ter pogoji in pravili javne dražbe izveden po plačilu celotne kupnine in bo takrat tudi viden v registru znamk, ki ga vodi Urad RS za intelektualno lastnino," so dodali.

V NKBM so medtem pojasnili, da so s transparentno javno dražbo želeli zainteresiranim zagotoviti enakovredno tekmovanje za nakup znamk največje slovenske revijalne družbe.

"Banka želi dobiti povrnjena posojena sredstva"

Zainteresiranih, ki bi morali za sodelovanje na dražbi pravočasno plačati 800.000 evrov varščine, torej danes ni bilo, zato je znamke na dražbi zasegla KBM Leasing, ki je članica skupine NKBM. "NKBM je banka in kot takšna primarno zasleduje svoj ekonomski interes, s katerim želi dobiti povrnjena posojena sredstva," so ob tem izpostavili v banki.

Potrebne ukrepe bodo sprejeli do konca septembra Dodali so, da se ne morejo in ne želijo ukvarjati z založniško dejavnostjo, zato bodo predvidoma do konca septembra sprejeli vse potrebne poslovne ukrepe, "ki bodo ne eni strani omogočili zavarovanje ekonomskega interesa banke, na drugi pa bodo omogočili dolgoročno in nemoteno izhajanje blagovnih znamk in s tem tudi ohranitev delovnih mest".

Raščan bo več informacij podal prihodnji teden

Direktor in lastnik Dela Revij Matej Raščan razvoja dogodkov ne želi komentirati, so povedali v podjetju. Pojasnili so še, da namerava več informacij podati prihodnji teden.

Z izidom dražbe so za zdaj zadovoljni

Sindikalna zaupnica podjetja Dela Revij ter namestnica glavne in odgovorne urednice revije Jana Alma Sedlar je v odzivu dejala, da so z izidom dražbe za zdaj zadovoljni in da je v skladu s prvim sestankom, ki so ga imeli s predstavniki NKBM.

Sedlarjeva: To se zdi najboljša rešitev

Po besedah Sedlarjeve pa sodelavci Dela Revij ne vedo, kaj to pomeni za naprej. Glede na stanje, v katerem se je znašla revijalna družba, upajo, da bo banka znamke dala v najem in da bodo dobili dobrega najemnika. "To se zdi najboljša rešitev," je poudarila. Revije sicer ta teden izhajajo nemoteno, je še povedala.

Terjatve niso bile poravnane

Druga največja slovenska banka je javno dražbo sklicala, ker terjatve do družbe Delo Revije, zavarovane z blagovnimi znamkami, niso bile poravnane. Delo Revije so sicer v lasti Mateja Raščana oz. njegove družbe Monera.

Sežunova: Zaposleni podpirajo vsako dobro rešitev

Predsednica sveta delavcev Dela Revij Jelka Sežun je pred dnevi pojasnila, da zaposleni na Delu Revije podpirajo vsako rešitev, ki bo pomagala ohraniti čim več delovnih mest. Zaposleni ob tem izpostavljajo, da so blagovne znamke brez ljudi, ki jih znajo delati in ki to uspešno počnejo že desetletja, prazne in brez vrednosti. Poudarjajo, da se morajo tega zavedati tako stari kot morebitni novi lastniki.

Ne spreglejte