Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 6. 2016,
13.49

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča GRAWE zavarovalnica

Foto: Thinkstock

Natisni članek

Grawe varčevanje pokojnine advertorial

Ponedeljek, 13. 6. 2016, 13.49

2 meseca, 2 tedna

Zakaj bo Ana dobila 500 evrov na mesec več za pokojnino?

Vsebino omogoča GRAWE zavarovalnica

Foto: Thinkstock

kolo | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Ko je bila še študentka, je živela skromno, ko je pri 25 letih dobila prvo službo, pa si je najprej zaželela malo razvajanja, predvsem v obliki potovanj. Ko je dopolnila 30 let, pa je sklenila, da je potrebno začeti razmišljati tudi o prihodnosti. Našla je odlično rešitev.

Ana je vedno živela po načelu "kar bo, pa bo", zato so bile njene mislil o prihodnosti vedno precej medle. Najprej študij, potem služba in veliko potovanj. "Živela sem z danes na jutri, bila sem brez skrbi. Ko sem se poročila in zanosila, se je vse spremenilo," skrb za majhno bitje jo je opomnila na minljivost. Postala je bolj preudarna, ni samo začela takoj razmišljati o prihodnosti svoje hčerke, glede na dogajanje v bližnji okolici, se je začela zavedati, da mora že danes razmišljati o tem, kakšna bo njena starost.

Pri 30 letih je sprejela pomembno odločitev – začela je varčevati za čas, ko bo v pokoju. Njena strast do raziskovanja sveta je ni minila, ker je zdaj omejena zaradi majhnega otroka in kariere, so njeni potovalni načrti usmerjeni predvsem v čas upokojitve. Poleg tega se boji, da bi zaradi slabše pokojnine postala breme svojim otrokom in navsezadnje se je želela nehati ukvarjati z vprašanjem: "Zakaj ne bi tudi na stara leta živela lagodnejše življenje?"

Kaj lahko že danes naredite za lepše in brezskrbno življenje v "penzionu"?

upokojenka | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

 

  • Prilagodite svoje osebne finance
  • Začnite z varčevanjem takoj, ko boste začeli prejemati redne mesečne dohodke – prej boste začeli, več denarja boste privarčevali
  • Varčujte z GRAWE pokojnino, ki je resnično varna naložba za tretje življenjsko obdobje.

Pokojninsko zavarovanje za lepši jutri

Ko je iskala način, kako privarčevati največ denarja za pokojnino, je našla najboljšo rešitev pri GRAWE zavarovalnici. Preračunala je, da bi lahko vsak mesec na stran dala 100 evrov, v sklopu zavarovanja GRAWE pokojnina bi lahko v 35 letih privarčevala skoraj 60 tisoč evrov, kar pomeni, da bi lahko 10 let vsak mesec dobila dobrih 500 evrov dodatka k pokojnini. Prav zajeten kupček denarja, s katerim bo lahko uresničila svoje sanje o brezskrbnem življenju v pokoju.

Njen izračun je prepričal tudi njenega prijatelja Tomaža, ki pa se je zaradi nižjih prihodkov odločil za nižjo mesečno rento. Čeprav bo na mesec lahko privarčeval samo 40 evrov, bo končni izkupiček več kot razveseljiv. V 35 letih se bo nabralo dobrih 22 tisoč evrov. Ko se bo upokojil, bo 10 let dobival kar 205,44 evra mesečnega dodatka.

 
 

Ohranite življenjski standard v času upokojitve

 

Ko boste šli v pokoj, se vam bo odprl čisto nov svet, tretje življenjsko obdobje ponuja obilo priložnosti za nove življenjske izkušnje. Sami lahko že danes poskrbite za to, da se vam v starosti ne bo spremenil življenjski standard in da boste uresničili še marsikatero željo, ki jo s seboj nosite že iz otroštva.

Poleg skritih želja pa boste z varčevanjem z GRAWE pokojnino poskrbeli tudi za dostojno in brezskrbno staranje – da si boste lahko privoščili zdravljenja ali morebitne dodatne nege, ki so marsikdaj precej drage.

 

Zakaj varčevati z GRAWE pokojnino?

Starejši par | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

  • garancija izplačila in donosnosti (GRAWE zavarovalnica in GRAWE koncern),
  • dodatna donosnost z udeležbo na dobičku,
  • izplačilo zavarovalne vsote je neobdavčeno in ne vpliva na višino osnove za dohodnino,
  • možnost izbire izplačila v obliki časovno omejene rente, doživljenjske rente ali celo enkratnega izplačila,
  • oprostitev davka od prometa zavarovalnih poslov,
  • tradicije in izkušnje mednarodne zavarovalnice že več kot 185 let.

 

Ne spreglejte