SiolNET. Posel danes Novice
1,74

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za zemljišče na Parmovi se zanimata dva vlagatelja

1,74

termometer

Zemljišče na Parmovi ulici v Ljubljani
Foto: DUTB

Dva vlagatelja sta oddala zavezujoči ponudbi za nakup zazidljivega zemljišča v središču Ljubljane, kjer je predvidena gradnja 330 stanovanj. DUTB kot lastnik zemljišča pred končanjem prodajnega postopka ne razkriva višine ponudb in kupcev.

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je do 10. decembra, ko je potekel rok za zbiranje zavezujočih ponudb za nakup zemljišča na Parmovi v Ljubljani, prejela dve ponudbi. Gre za 13 tisoč kvadratnih metrov zazidljivega zemljišča v neposredni bližini džamije, kjer je predvidena gradnja 330 stanovanj.

Zemljišče na Parmovi ulici v Ljubljani Posel danes Na prodaj zemljišče v središču Ljubljane, kjer je predvidenih 330 stanovanj

Tajno odpiranje ponudb spremenili v javno

DUTB je v razpisnih pogojih sprva navedla, da odpiranje zavezujočih ponudb ne bo javno, a jih je naknadno spremenila in odpiranje izvedla javno. To je bilo 19. decembra na sedežu DUTB, kjer so bili poleg komisije DUTB prisotni predstavniki obeh ponudnikov.

Gradbišče na Parmovi ulici v Ljubljani. Posel danes Poleg džamije se bo še gradilo

"Odpiranje je minilo brez zapletov. Pritožb ni bilo, prav tako tudi ne dodatnih pogajanj. Dokončno odločitev o morebitni prodaji (potrditev/zavrnitev) bo sprejel pristojni odbor DUTB," so sporočili z DUTB. Kdaj je mogoče pričakovati dokončno odločitev, v DUTB niso odgovorili. Prav tako pred končanjem postopka ne želijo pojasniti, koliko je znašala najvišja ponujena cena.

Dopolnjen osnutek OPPN 173 Parmova Foto: MOL Informativna prodajna cena za degradirano zemljišče, ki ga je DUTB prevzela od Ljubljanskega gradbenega podjetja Energoplan, znaša 2,6 milijona evrov, kupec pa bo moral poravnati še pripadajoči davek. DUTB bo izbrala kupca, ki bo ponudil najvišjo ceno. Pridržuje si tudi pravico, da ne izbere nobenega.

Andrej Lazar Posel danes Nova afera slabe banke: kdo je služil z zemljišči za tuje naložbe? #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin