SiolNET. Posel danes Novice
2,64

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vrtovec bi na mariborskem letališču postavil logistični center

2,64

termometer

maribor
Idejni koncept razvoja območja Letališča Edvarda Rusjana - Smart Hub Maribor Foto: Twitter/Jernej Vrtovec

Idejni koncept razvoja območja mariborskega letališča, s katerim se je danes seznanila vlada, do leta 2025 predvideva zgraditev multimodalnega logističnega centra Smart Hub Maribor na 50 hektarjih površin, nato pa do leta 2030 na 630 hektarjih, je na Twitterju sporočil minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec.

"Vlada se je danes seznanila z idejnim konceptom razvoja območja Letališča Edvarda Rusjana - Smart Hub Maribor in sprejela sklepe za njegovo izvedbo. Zaradi odličnega prometnega in geografskega položaja območje predstavlja naravno lokacijo za multimodalni logistični center," je tvitnil infrastrukturni minister.

Mesto Ljubljana. Posel danes Norija na nepremičninskem trgu se ne ustavlja

Kot je navedel, je območje zaradi odličnega prometnega in geografskega položaja naravna lokacija za multimodalni logistični center, idejni koncept pa podlaga za nadaljnje načrtovanje in umeščanje ideje v prostor. "Smart Hub Maribor bo postal pomemben logistični center za severnojadranska pristanišča," je še zapisal Vrtovec.

Mariborsko letališče je v začasnem upravljanju državne DRI, s katero je država podaljšala pogodbo do konca leta. Vrtovec je idejno zasnovo za postavitev multimodalnega cargo logističnega centra predstavil županom z območja letališča v začetku maja.

Cukrarna. Gradbišče gradnja Posel danes Vizjak napovedal veliko novost v gradbeništvu pri pridobivanju dovoljenj Tab Mežica Posel danes Na Prevaljah bodo s stomilijonsko naložbo zaposlili 300 delavcev

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin