Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 6. 2011,
15.21

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Zveza potrošnikov Slovenije elektrika

Ponedeljek, 13. 6. 2011, 15.21

6 let, 7 mesecev

V ZPS dosegli enoletno zamrznitev cen elektrike

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zveza potrošnikov Slovenije je zaradi novih podražitev stopila v bran potrošnikov. Štiri podjetja, ki podražitev niso napovedala, je pozvala k zavezi, da naslednjih 12 mesecev ne bodo višala cen.

ZPS se je odzvala na napovedane podražitve in podjetjem, ki podražitev niso napovedala, poslala poziv, naj potrošnikom za obdobje dvanajstih mesecev (do 30. junija 2012) zagotovijo dobavo električne energije po trenutno veljavni ceni brez skritih stroškov in brez sankcij za morebitno zamenjavo dobavitelja pred iztekom enega leta. Podjetja GEN-I, Petrol in Petrol Energetika, ki so tudi najcenejši ponudniki na trgu, so se odzvala pozitivno, Elektro Gorenjska pa zaveze ni sprejela. V enem letu lahko prihranite več, kot znaša enomesečni račun ZPS poziva vse potrošnike, naj obiščejo njihovo novo spletno stran www.123zamenjaj.si, preverijo svoj prihranek pri zamenjavi dobavitelja in ukrepajo. Postopek zamenjave je preprost in ne glede na to, kje živimo, lahko izberemo kateregakoli ponudnika, poudarjajo na ZPS. Kot dodajajo, lahko na letni ravni mnogi prihranijo več, kot znaša njihov enomesečni račun. "V času, ko se zaradi krize kupna moč potrošnikov zmanjšuje, smo pri Zvezi potrošnikov Slovenije priborili pomemben prihranek slovenskim potrošnikom. Prihranki na letni ravni se gibljejo od okrog 20 evrov pa tja do 180 evrov in več, odvisno od porabe gospodinjstva in od tega, kdo vam dobavlja energijo. Prepričani smo, da se bodo akciji pridružili mnogi potrošniki, ki bodo s pomočjo nasvetov in informacij ZPS ukrepali in zamenjali dobavitelja," je dejala predsednica ZPS Breda Kutin.

Pri ZPS so izračunali prihranke, ki si jih lahko potrošniki obetajo, če se odločijo za najugodnejšega ponudnika električne energije. Pri tem so upoštevali tudi že objavljene nove cenike Elektro Ljubljana, ki začnejo veljati s 1. julijem. Vsak posameznik lahko na spletni strani www.123zamenjaj.si preveri, kolikšen prihranek lahko pričakuje, če zamenja ponudnika. Na spletni strani je tudi povezava na kalkulator Agencije za energijo, s pomočjo katerega lahko potrošniki sami preverijo ponudbe na trgu in izračunajo svoj prihranek pri zamenjavi dobavitelja.

Ob predstavitvi nove spletne strani, ki bo v pomoč in spodbudo vsem potrošnikom, da preverijo svoje prihranke za električno energijo in se odločijo za zamenjavo k bolj ugodnemu ponudniku, je Breda Kutin dodala: "Na trgu elektrike nekatera podjetja poslujejo bolj učinkovito od drugih. Prav tako imajo nekatera bolj pošten odnos do potrošnika kot druga. Čas je, da začnemo potrošniki dobro poslovanje nagrajevati in slabo kaznovati. Verjamemo, da bo nova spletna stran ZPS www.123zamenjaj.si spodbudila potrošnike k razmišljanju, izračunu prihrankov in ukrepanju. Želimo tudi doseči, da bi ljudje razumeli, da je zamenjava hitra, preprosta in da ni pomembno, kje v Sloveniji živite, izberete lahko kateregakoli ponudnika. V primeru, da se boste pri zamenjavi odločili za Gen-I, Petrol ali Petrol Energetiko, boste naslednjih 12 mesecev varni pred podražitvami."

Ne spreglejte