SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V prvem četrtletju odstotek več potnikov prek mejnih prehodov

3

termometer

Prek cestnih in železniških mejnih prehodov ter mejnih prehodov v pomorskem in zračnem prometu je v prvem četrtletju letos v Slovenijo prišlo nekaj več kot štiri milijone potnikov.

Pri tem se je število domačih potnikov povečalo za 0,4 odstotka na dober milijon, število tujih potnikov pa za 1,2 odstotka na skoraj tri milijone, je v ponedeljek objavil statistični urad.

Število prehodov potniških vozil v cestnem mejnem prometu je ostalo na ravni lanskega prvega četrtletja. Prek cestnih mejnih prehodov s Hrvaško je v Slovenijo prišlo 3,9 milijona potnikov oz. 1,4 odstotka več kot v enakem obdobju lani, iz Slovenije pa odšlo 3,6 milijona potnikov oz. 2,7 odstotka več kot v lanskem obdobju.

Kot so še zapisali, statistični urad zaradi pridružitve Hrvaške h konvenciji o skupnem tranzitnem postopku in s tem spremenjene metodologije zajema od letos ne bo več objavljal podatkov o mejnem blagovnem prometu. Statistiki podatke o številu tovornih vozil in prepeljanem blagu prek cestnih mejnih prehodov s Hrvaško pridobijo od Carinske uprave RS.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin