Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 11. 2021,
13.06

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča CITY CONNECT D.O.O.

Natisni članek

posel podjetje digitalizacija advertorial City Connect

Petek, 5. 11. 2021, 13.06

2 meseca, 2 tedna

Nova delovna mesta: inovativno podjetje v Mariboru odprlo svojo drugo podružnico v Sloveniji

V Mariboru svojo podružnico odprl eden izmed najbolj privlačnih in priljubljenih delodajalcev v regiji

Vsebino omogoča CITY CONNECT D.O.O.

City Connect, največji ponudnik storitev kontaktnih centrov in tehnologij v jadranski regiji, je v Sloveniji odprl še drugo podružnico. Mednarodno uveljavljen konzorcij, ki se ukvarja s storitveno IT-dejavnostjo, zunanjim izvajanjem poslovnih procesov (BPO – Business Process Outsourcing), ima bogate izkušnje na področju tehnične podpore strankam in varovanja vseh vrst digitalnih podatkov ter poslovanja in tržnega komuniciranja na medmrežju. Hitro rastoči konzorcij ima svoje poslovne partnerje na več celinah.

City Connect | Foto:

City Connect ima sedež v Dublinu in več pisarn v jugovzhodni Evropi. Po Brežicah, kjer so začeli poslovati maja letos in kjer je zaposlenih več kot 150 ljudi, ki zagotavljajo večjezično podporo institucijam ter hitro rastočim slovenskim in svetovnim podjetjem (ki so večinoma tudi na borzi), so nedavno odprli tudi podružnico v Mariboru. 

Dejstvo je, da je koronakriza razgalila, da bodo podjetja, ki ne bodo šla v korak z digitalizacijo, težko preživela. City Connect je eno izmed maloštevilnih podjetij v tej industriji, ki ponuja t. i. turn key oziroma celostno storitev na enem mestu. Človek, mreža, programska oprema, oblak – torej tisto edino potrebno pri poslovanju. Njihova glavna konkurenčna prednost je ta, da se lahko podjetje posveti svoji osnovni dejavnosti, za vse drugo pa poskrbi en partner – in to je City Connect.

City Connect | Foto:

Do konca leta še več zaposlitev

Iz Maribora trenutno podpirajo nemške energetske in komunikacijske družbe na njihovem domačem trgu oziroma v nemškem jeziku. V Brežicah in Mariboru je trenutno zaposlenih več kot 180 ljudi, do konca leta pa pričakujejo že skupno 230 zaposlenih. Prav zaradi tega je City Connect eden od največjih slovenskih delodajalcev v segmentu storitev kontaktnih centrov in nasploh eden od večjih delodajalcev v Sloveniji. 

"Ponosni smo, da smo že v prvem letu poslovanja na slovenskem trgu odprli tudi drugo podružnico, v Mariboru, na najprivlačnejši lokaciji v mestu. Veliko nam pomeni, da ob privlačnih plačah, delovnem času in predvsem zanimivih projektih svojim zaposlenim ponujamo tudi najboljše mogoče pogoje za delo ter dostop do njega," je sporočil Ivica Mađura, direktor skupine City Connect. "Takšna rast ni za nas nič novega, saj na ravni skupine letno zrastemo za več kot sto odstotkov. Samo lani smo na primer zaposlili več kot 420 ljudi," je dodal Mađura. 

City Connect | Foto:

Samo v jadranski regiji skupaj več kot tri tisoč zaposlenih

Hitro rastoče tehnološko podjetje, ki mu na Hrvaškem pravijo tudi varaždinski Infobip, ima ob Brežicah in Mariboru podružnice tudi v Varaždinu, Zagrebu, Skopju in Ohridu. V sklopu švedske skupine Transcom, ki je eden od največjih evropskih ponudnikov storitev kontaktnih centrov, pa upravlja in posluje tudi v več podružnicah v Bosni in Hercegovini, Srbiji, Albaniji … Tako ima samo v jadranski regiji skupaj več kot tri tisoč zaposlenih. 

Njihovi poslovni partnerji so večinoma srednja in velika podjetja različnih dejavnosti. Storitve uporabljajo podjetja, ki se ukvarjajo s telekomunikacijskimi, energetskimi, bančnimi ali zavarovalniškimi dejavnostmi, t. i. igralno industrijo, dostavo hrane ...

City Connect | Foto:

Eden najbolj privlačnih in priljubljenih delodajalcev v regiji

"Slovenija je za nas zelo zanimiv in predvsem strateški trg. Na slovenskem trgu smo prisotni že od leta 2019. Ne s fizično podružnico, pač pa prek sodelovanja s slovenskimi poslovnimi partnerji in strankami. Letos smo se v Sloveniji odločili odpreti tudi podružnici, ki sta naravno nadaljevanje sodelovanja, pa tudi potrebe po nadaljnji rasti in razvoju City Connecta. Število zaposlenih potrjuje, da City Connectu zaupa mnogo tujih znamk in da je eden od najbolj privlačnih in priljubljenih delodajalcev v regiji," je sklenil Mađura.

PRIDOBITE VEČ INFORMACIJ

Ne spreglejte