Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 1. 2022,
7.00

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Oglasno sporočilo

Natisni članek

vlaganje kriptovaluta bitcoin PR članek

Sreda, 5. 1. 2022, 7.00

2 leti, 3 mesece

TREND RASTI BITCOINA SE NADALJUJE

V letu 2021 je zrasel za več kot 60 %. Kaj nas čaka v 2022?

Oglasno sporočilo

Cena bitcoina je v letu 2021 zrasla za več kot 60 odstotkov, medtem ko je novembra lani dosegla rekordno vrednost, 69 tisoč dolarjev za en bitcoin. Danes se cena giblje okrog ravni 45 tisoč dolarjev.

Bitcoin | Foto:

Fortrade je za vse, ki bi se radi naučili, kako od doma trgovati s ceno bitcoina (tako imenovana pogodba na razliko, ang. CFD) ali si samo želijo razširiti svoje znanje, pripravil brezplačni vodnik Kako trgovati s ceno bitcoina. Vodnik je prilagojen vsem ravnem znanja in ga lahko prevzamete na spodnji povezavi.

Poglejmo zdaj najpomembnejše dogodke v zvezi z bitcoinom, ki so zaznamovali konec prejšnjega leta

Tridesetega septembra je predsednik Ameriške centralne banke (FED) izjavil, da ta ne namerava prepovedati kriptovalut, niti jim ne bo nasprotovala.

Devetnajstega oktobra je bila objavljena novica, da bo Komisija za vrednostne papirje in borzo (SEC) odobrila prvi sklad Bitcoin Futures Exchange v ZDA. Priznanje SEC, da so kriptovalute neizogibne in jih je treba sprejeti na institucionalni ravni, je potisnilo ceno bitcoina do rekordne ravni.

Bitcoin_2 | Foto:

Na drugi strani je oktobra banka začela raziskavo o digitalnih valutah, ta je pokazala, da so kriptovalute postale prevelike, da bi jih institucionalni vlagatelji ignorirali.

Investicijske banke so spremenile svoj pogled na kriptovalute, ta je bil prej bolj skeptičen. V novembru je investicijska banka JP Morgan potrdila, da pričakujejo, da bo bitcoin zrasel do vrednosti 146 tisoč dolarjev. Citibank predvideva, da bo bitcoin to leto dosegel vrednost 120 tisoč dolarjev. Prihodnost kriptovalut je videti izjemno, saj si vse več ljudi želi, da bi jih imeli v lasti.

Glede na to, da vse več znanih osebnosti in vplivnežev, kot so Ashton Kutcher, Lionel Messi, Mike Tyson in Kanye West, kupuje kriptovalute, se rast bitcoina zdi neustavljiva.

 

Vir: Reuters, Marketwatch

Pogodbe za razliko (CFD) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 80 % računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD pri tem ponudniku. Razmisliti morate o tem, ali razumete pogodbe za razliko in ali si lahko privoščite tveganje, da izgubite ves denar. Ne pozabite: izgubite lahko vse, vendar ne več od stanja na vašem računu za trgovanje. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato zagotovite, da razumete tveganja in poiščite neodvisen nasvet. To gradivo ne pomeni ponudbe ali napeljevanja k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabe teh informacij in za morebitne posledice. Ne podajamo zagotovil ali jamstev o točnosti ali popolnosti teh informacij; posledično vsaka oseba, ki sprejema odločitve na podlagi teh informacij, to počne na lastno tveganje. Informacije na tej strani niso naslovljene na prebivalce ZDA ali Belgije ter niso namenjene za distribucijo ali uporabo s strani katerekoli osebe v katerikoli državi ali pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.

Naročnik oglasnega sporočila je Fortrade Limited.

Ne spreglejte