Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 6. 2021,
8.56

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Mastercard

Natisni članek

Mastercard advertorial

Ponedeljek, 7. 6. 2021, 8.56

2 meseca, 1 teden

Triki za pametno spletno nakupovanje

Vsebino omogoča Mastercard

Tjaša Kokalj Jerala, modna ikona in stilistka, navdušuje svoje sledilke z modnimi nasveti. V zadnjih letih ji je spletno nakupovanje zelo priraslo k srcu. Izurila se je že tako dobro, da se je sama oklicala za "masterja spletnega nakupovanja". Za opravljanje vseh storitev, povezanih z upravljanjem računa in plačili, pa uporablja le eno kartico.

Debetna kartica Mastercard poskrbi za malenkosti, ki naredijo vsak dan neprecenljiv.

Mastercard | Foto: Kartica v eni obliki združuje vse, saj lahko z njo nakupujete na vseh napravah in vseh kanalih − prek spleta, POS- terminalov, doma in v tujini. Zagotavlja vam varnost in zaščito s storitvijo Mastercard Identity Check, ki še dodatno preveri vašo identiteto in Zero liability − nična odgovornost, s katero kot imetnik kartice niste odgovorni za nakupe, ki jih niste opravili sami. Z njo lahko upravljate vsakodnevna plačila, sredstva pa se odtegnejo neposredno s transakcijskega računa, zato imate tako jasen pregled nad finančnim stanjem.

Tjaša Kokalj Jerala predstavlja nekaj trikov za pametno spletno modno nakupovanje

Mastercard | Foto:

  • Izobrazite in pripravite se pred spletnim nakupovanjem. Pozanimajte se o znamki, ki jo želite kupiti. Preberite si podatke o podjetju, komentarje drugih uporabnikov in preverite, kako je s številkami velikosti. "Ko sem kupovala sandale, sem si v komentarjih in na spletni strani prebrala, da so manjše velikosti, zato sem naročila številko večje kot običajno."
  • V spletno nakupovanje stopite pozitivno naravnani. Ne v smislu, da ste pri nakupovanju naivni, ampak greste v proces s pozitivno predispozicijo. Če pa vam spletno nakupovanje ne diši, se temu izognite. Po navadi gre takrat vedno kaj narobe.
  • Možnost uporabe fit asistenta. Fino je nakupovati prek spletnih strani, ki vam ponujajo fit asistenta, no, vsaj na začetku. Podati morate zahtevane podatke, kot sta vaša višina in teža. S tem vam priporočajo, katera številka določenega izdelka bi bila za vas optimalna.
  • Naj vas slike manekenk ne zavedejo. Izdelek, ki ga nosi manekenka, ne bo enak na vas. S fotografijo manekenke si pomagate tako, da preberete, katero številko nosi in kako velika je manekenka, da si vse skupaj lažje predstavljate na sebi.
  • Nakupujte le na straneh, ki so varne. To preverite tako, da pogledate, če ima stran šifriran protokol https, kjer s pomeni security in vam pove, da gre za varno stran.

Mastercard | Foto:

  • Pred naročilom preverite stroške poštnine in carinjenja. Nakup ni pameten, če so na koncu stroški poštnine in carinjenja višji od samega nakupa. V takem primeru poskušajte poiskati podoben izdelek na drugi spletni strani.
  • Ne izbrišite podatkov o pošiljki in elektronskem računu. To je namreč vaše zagotovilo o naročilu v primeru, da gre kaj narobe. Svetuje, da če stran nima podanih vseh podatkov o podjetju, vračilih, carinjenju, potem ni najbolj pametna za uporabo.

Zaveda pa se, da nekateri še vedno raje nakupujejo v fizičnih trgovinah, kar pa lahko prav tako opravijo z debetno kartico Mastercard, saj omogoča nakupovanje kjerkoli in kadarkoli.                                                                                   

Ne spreglejte