SiolNET. Posel danes Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tri postojnske hotele prodali z velikimi popusti

0

termometer

 | Foto:
Stečajnemu upravitelju družbe Epic Commerce Dušanu Taljatu je na dražbi z zniževanjem izklicne cene uspelo prodati hotele Kras, Sport in Epicenter.

Dokončno dovoljenje za prodajo morajo dati še upniški odbori in ločitveni upniki, saj so hotele prodali za manj kot polovico likvidacijske vrednosti, skupaj za slabe tri milijone evrov, v Financah piše Aleš Perčič.

Hotel Epicenter v Kazarjah na robu Postojne je za 1,4 milijona evrov kupila družba E-Solventa Ljubljana. Izklicna cena, ki so jo dražitelji zniževali, je bila 1,5 milijona evrov. Dosežena kupnina je bila pod polovico ocenjene likvidacijske vrednosti.

Za hotel Kras, ki je bil na prodaj za 850 tisoč evrov, je uspelo Taljatu iztržiti 882 tisoč evrov. Kupil ga je samostojni podjetnik Valter Malovec iz Divače. Tudi hotel Kras so neuspešno prodajali petkrat, na zadnji neuspešni javni dražbi za 2,5 milijona evrov.

Valter Malovec je kupil tudi hotel Sport. Kot edini dražitelj je ceno znižal s 700 tisoč na 695 tisoč evrov. Hotel Sport so prodajali štirikrat. Na zadnji neuspeli dražbi je bila izklicna cena 1,5 milijona evrov. Ocenjena tržna vrednost hotela in opreme je sicer 2,5 milijona evrov, likvidacijska pa 1,4 milijona evrov, še navajajo Finance.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin