Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 5. 2013,
12.15

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Telekom Slovenije Siol Mobitel

Ponedeljek, 27. 5. 2013, 12.15

7 let, 2 meseca

Telekom Slovenije prejel dve priznanji Best Buy Award

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski potrošniki menijo, da Mobitel in SiOL med ponudniki telekomunikacijskih storitev za prenosne naprave oz. storitev dostopa do spleta nudita najboljše razmerje med ceno in kakovostjo na trgu.

Takšen je rezultat nedavne Raziskave Best Buy Award švicarske hiše ICERTIAS v Sloveniji, izvedene v skladu z določili Mednarodnega kodeksa za izvajanje tržnih in družbenih raziskav, ki sta ga sprejela Mednarodna trgovinska zbornica in Evropsko združenje strokovnjakov za raziskave.

Raziskavo Best Buy Award – Slovenia je opravila švicarska hiša ICERTIAS s sedežem v Zürichu, na vzorcu 1200 prebivalcev Slovenije, in sicer med uporabniki interneta, starejšimi od 15 let. Raziskava je potekala prek spleta od 14. do 27. januarja 2013 z uporabo metode CAWI - DEEPMA (Computer Assisted Web Interviewing - Deep Mind Awareness).

Anketirancem so postavili vprašanji odprtega tipa, tako da so lahko navedli po njihovem mnenju najprimernejši odgovor. Pri prvem zastavljenem vprašanju: »"Navedite ime mobilnega operaterja (ponudnika telekomunikacijskih storitev za prenosne naprave), ki po vaši osebni izkušnji ali izkušnji vaših bližnjih ponuja najboljše razmerje med ceno in kakovostjo na slovenskem trgu,« " je največ anketiranih odgovorilo: »"Mobitel,« ", medtem ko je enakemu vprašanju glede ponudnika storitev dostopa do spleta najpogosteje sledil odgovor: »"SiOL«.".

V Telekomu Slovenije menijo, da ima tovrstno priznanje v sedanjem zdajšnjem času še posebno težo in pomen, saj raziskava Best Buy Award ne preverja moči blagovne znamke ali njenega tržnega deleža, temveč le izkušnje in zadovoljstvo potrošnikov z razmerjem med ceno in kakovostjo blaga in ter storitev na trgu glede na njihove osebne izkušnje ali izkušnje njihovih bližnjih. Kupci si danes bolj kot kadarkoli prej želijo za svoj denar dobiti več in pri svoji odločitvi za nakup bolj kot v preteklosti pretehtajo različne ponudbe, pri čemer postaja za povprečnega evropskega potrošnika razmerje med primerno ceno in čim boljšo kakovostjo vse bolj pomembno.

O projektu Best Buy Award Best Buy Award je globalni projekt, ki raziskuje in nagrajuje storitve ter izdelke, ki ponujajo najboljše razmerje med kakovostjo in ceno, in sicer izključno na podlagi mnenja in izkušenj uporabnikov. Cilj projekta in certifikata je dobiti vpogled v izkušnje in dojemanje uporabnikov o izdelkih in storitvah, ki po njihovem mnenju ponujajo najboljše razmerje med ceno in kakovostjo (t. i. best buy) in s tem kupcem olajšati iskanje najbolj kakovostnih in cenovno najugodnejših izdelkov in storitev tako na domačem kot na mednarodnem trgu.

Raziskave Best Buy Award potekajo v skladu z določbami Mednarodnega kodeksa trženjskih in družbenih raziskav, ki sta jih sprejeli Mednarodna trgovinska zbornica in Evropsko združenje tržno-raziskovalnih strokovnjakov.

Pri izvajanju raziskav za sistem Best Buy Award ICERTIAS sodeluje s številnimi neodvisnimi lokalnimi in mednarodnimi organizacijami in s tem spodbuja sodelovanje pri dvigovanju zavesti o pomembnosti razmerja med ceno in kakovostjo, na lokalnem trgu kot tudi globalno.

Ne spreglejte