Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 1. 2020,
16.29

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,00

1

Natisni članek

odpuščanje delovna mesta Steklarna Rogaška

Sreda, 29. 1. 2020, 16.29

4 leta, 2 meseca

Steklarna Rogaška bo ukinila do 200 delovnih mest

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,00

1

Steklarna Rogaška | Foto STA

Foto: STA

Steklarna Rogaška mora zaradi nenehnih sprememb vedenja potrošnikov in trgovinskega okolja povečati učinkovitost poslovanja, zato so se odločili za ukinitev do 200 delovnih mest. Danes so zato začeli posvetovanja z zaposlenimi, ki jih bo morda ta ukrep prizadel, so za STA povedali v steklarni, kjer je trenutno zaposlenih okoli 830 delavcev.

Pojasnili so, da je namen predlaganih sprememb zaščita in podpora samega jedra steklarne. O ukinitvi delovnih mest se bo vodstvo steklarne posvetovalo s predstavniki zaposlenih, podjetje pa bo pri tem v prihodnjih mesecih tesno sodelovalo z delavci in njihovimi predstavniki, poroča STA.

Ti načrti so del programa prestrukturiranja iz decembra lani, katerega namen je zmanjšanje stroškov. V okviru programa bodo po poročanju STA ovrednotili celotno dobavno in distribucijsko omrežje ter poiskali rešitve za izboljšanje učinkovitosti.

Novice Steklarna Rogaška kmalu pod okriljem finskega giganta Fiskars

"Ker se vedenje potrošnikov in trgovinsko okolje spreminjata, moramo izboljšati konkurenčnost poslovanja in se usmeriti v trajnostno rast. Odločitve, ki smo jih sprejeli in jih objavljamo danes, so bile izjemno težke, vendar menimo, da nam bodo pomagale povečati učinkovitost. Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da bomo prizadetim zaposlenim v prehodnem obdobju zagotovili ustrezno podporo," je za STA dejal višji podpredsednik dobavne verige v družbi Mogens Hansen.

Steklarna Rogaška bo ostala pomembno središče za proizvodnjo visokokakovostnih kristalnih izdelkov. Ekipa vrhunsko usposobljenih zaposlenih bo še naprej ročno izdelovala izdelke visokega kakovostnega razreda, so dodali v vodstvu. Podjetje namerava letos tudi vlagati v razvoj steklarne, v načrtu je obnova peči in modernizacija druge proizvodne opreme.

Steklarna Rogaška
Novice Steklarna Rogaška: lahko bi eksplodiral kontejner z nevarnimi snovmi #video

Steklarno Rogaška je leta 2015 kupila družba Fiskars Group, ki pa zaposluje približno 7.300 delavcev v 30 državah, še sklene STA.

Ne spreglejte