Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 12. 2010,
21.38

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 8. 12. 2010, 21.38

7 let, 2 meseca

Stavkovni odbor in uprava Hita še brez dogovora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na današnjih pogajanjih uprava družbe Hit in novogoriška enota Sindikata igralniških delavcev (Sids) ponovna nista zbližali stališč.

Po besedah pogajalske skupine uprave so kriva ultimativna stališča predsednika novogoriške enote Sids Iztoka Černigoja, ki pa za neuspeh krivi vztrajanje uprave na nezakonitih sklepih.

Uprava: Zakonodaja ne narekuje stavkanja v skladu z zakonom Uprava se dobro zaveda, da imajo delavci pravico stavkati. Žal je zakonodaja, povezana s stavkami, precej ohlapna in nikjer ne narekuje stavkanja v skladu z zakonom, so po zaključku pogajanj zapisali v sporočilu v Hitu.

"Sids se ne zaveda kratkovidnosti svojih zahtev" "Še enkrat se je namreč izkazalo za očitno, da sindikat Sids ne želi konstruktivnih pogajanj, pač pa jih večinoma zavrača z različnimi očitki. Pred delodajalca postavlja zahtevo, naj stavkovne zahteve v celoti sprejme, dodaja še nove in se ne zaveda kratkovidnosti svojih zahtev. Podjetju povzroča škodo že z napovedovanjem stavke, ki odmeva v medijih in zmanjšuje obisk igralnic in hotelov v času, ko je gostov sicer največ," so zapisali v Hitu.

"Primarni cilj je sanacija družbe" Uprava ob tem poudarja, da imajo zaposleni v igralništvu kljub predlaganim spremembam številne ugodnosti, o katerih lahko drugi delavci samo sanjajo. Poudarja tudi, da je njen "primarni cilj sanacija poslovanja družbe Hit in reševanje podjetja pred propadom".

"Po ocenah bo škoda presegla pet milijonov" Po prvem vikendu, v katerem je stavkalo 232 zaposlenih igralniških delavcev, je stavka povzročila za več kot 416.000 evrov škode. Po trenutnih ocenah bo škoda v primeru nadaljevanja decembrskega stavkovnega vala presegla pet milijonov evrov. Uprava Hita je že napovedala odškodninske tožbe zoper organizatorje stavke.

Černigoj: Uprava hoče sanirati podjetje na hrbtih zaposlenih V Sids pa napovedujejo, da v svojih stavkovnih zahtevah ne bodo popustili in bodo stavkali vse prihodnje sobote in nedelje v decembru.

"Po besedah uprave so trije stebri sanacijskih ukrepov prav tisto, kar zahtevamo z našimi stavkovnimi zahtevami, to pa jasno priča o tem, da hoče uprava sanirati podjetje na hrbtih zaposlenih," je po pogajanjih povedal vodja stavkovnega odbora Iztok Černigoj.

"Uprava vztraja pri svojih nezakonitih sklepih, ki bodo povzročali še nadaljnjo škodo podjetju," je še dejal Černigoj in tako napovedal, da se bo stavka nadaljevala tudi ob koncu tega tedna.

Ne spreglejte