SiolNET. Posel danes Novice
0,45

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Kar nam ponujajo mediji, ni realnost, ampak fikcija"

0,45

termometer

V okviru strateškega foruma se na Bledu odvija poslovni zajtrk ameriške gospodarske zbornice AmCham Slovenija o vlogi posameznika, politike, gospodarstva in družbe v prihodnosti.

Na dogodku so sodelovali:

-  podjetnica Teresa Kennedy,

- strokovnjakinja na področju upravljanja sprememb Christel Hofman,

- višji raziskovalec in predavatelj prava na Univerzi Georgetown Mark V. Vlasic,

- raziskovalec na Inštitutu Jožef Stefan Matjaž Humar,

- ustanovitelj Ganxy Inc. iz ZDA Aleks Jakulin,

- glavni izvršni direktor Metron inštituta Andrej Pečjak ter

- soustanovitelj in glavni izvršni direktor ICONOMI Tim Mitja Žagar.

Sogovorniki so razpravljali o vlogi posameznika, politike, gospodarstva in družbe v prihodnosti, o tem, kako premostiti vrzel med realnostjo in bližnjo prihodnostjo, in se spraševali, ali smo pripravljeni na številne izzive, s katerimi se bomo srečevali v prihodnosti.

 

Matjaž Humar | Foto: Žiga Zupan/Sportida Foto: Žiga Zupan/Sportida Humar je predstavil svoj dosežek izpred nekaj let - skupaj s kolegi z univerze Harvard je v človeško celico prvič vstavil laser. Ugotovili so tudi, da maščobne celice že same po sebi vsebujejo laserje, ki jih je treba le sprožiti.
Aleks Jakulin | Foto: Žiga Zupan/Sportida Foto: Žiga Zupan/Sportida Jakulin, nekdanji predavatelj na univerzi Columbia, je predstavil raziskavo, ki je pokazala, da 98 odstotkov novic, ki jih prikazuje brskalnik Google, prihaja z levega političnega pola. "Morda smo torej v balončku," ugiba Jakulin.
Teresa Kennedy | Foto: Žiga Zupan/Sportida Foto: Žiga Zupan/Sportida Če želijo ljudje v polnosti uresničiti svoj potencial, morajo upočasniti svoj tempo življenja, je prepričana Kennedyjeva.
Mark V. Vlasic | Foto: Žiga Zupan/Sportida Foto: Žiga Zupan/Sportida Kar nam ponujajo mediji, ni realnost, ampak fikcija, pretirano je, meni Vlasic.
Andrej Pečjak | Foto: Žiga Zupan/Sportida Foto: Žiga Zupan/Sportida Električni avtomobili so za uporabnika podobni kot tisti, ki smo jih bili navajeni prej, a vir, od koder prihaja energija, je drugi. To bo spremenilo ekonomska in politična razmerja v svetu, napoveduje Pečjak.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin