SiolNET. Posel danes Novice
0,00

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sodišče podaljšalo mandat izredni upravi Agrokorja

0,00

termometer

Agrokor
Foto: Siol.net

Zagrebško sodišče za gospodarske zadeve je v skladu z zakonom o izredni upravi v sistemsko pomembnih podjetjih podaljšalo rok za poravnavo v postopku izredne uprave v koncernu Agrokor za tri mesece. Izredna uprava je tako dobila dodatni čas do 10. julija za reševanje največje hrvaške družbe pred stečajem.

Gospodarsko sodišče v Zagrebu je ugodilo zahtevi izrednega pooblaščenca hrvaške vlade za Agrokor Fabrisa Peruška, ki je danes sodišče zaprosil za dodatni čas, da bi upniki koncerna lahko sklenili pogodbo o poravnavi.

Peruško je presodil, da so se upniki zaenkrat dogovorili o bistvenih delih poravnave, a bodo v podaljšanem roku morali soglašati tudi o končnem besedilu poravnave.

Lex Agrokor omogoča podaljšanje roka za dogovor

Izredna uprava, ki jo je do konca letošnjega februarja vodil Ante Ramljak, je prevzela upravo Agrokorja 10. aprila lani z namenom, da bi v letu dni dosegli dogovor z upniki koncerna o prestrukturiranju družbe in poravnavi.

Lani sprejeti hrvaški zakon o izredni upravi, v javnosti znan kot lex Agrokor, omogoča podaljšanje roka za dogovor za 15 mesecev ali najpozneje do 10. julija 2018.

Peruško je večkrat izjavil, da do 10. aprila namerava doseči okvirni načrt poravnave, do konca skrajnjega roka pa tudi sklepno pogodbo o poravnavi.

Načrt pogodbe upnikov o poravnavi naj bi podpisali prihodnji torek

S približevanjem 10. aprila so se v preteklih tednih okrepila pogajanja upnikov o načrtu poravnave.

Uradnih informacij o vsebini pogovorov ni bilo, hrvaški mediji pa ugibajo, da so vsi upniki sklenili kompromis o ključnih zahtevah dobaviteljev Konzuma, ko gre za višino izplačila nekaterih njihovih terjatev.

Če ne bo večjih presenečenj, naj bi načrt pogodbe upnikov o poravnavi podpisali naslednji torek, kar bo veliki korak h končni pogodbi upnikov, ki naj bi jo sklenili do 10. julija, je poročal Jutarnji list.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin