Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Petek,
29. 6. 2018,
9.16

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

peka kruha kruh Pekarna Grosuplje Črna Gora Don don

Petek, 29. 6. 2018, 9.16

5 let, 9 mesecev

Slovenski Don Don odprl novo pekarno v Črni gori

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Don Don | Foto Don don

Foto: Don don

Potem ko je slovensko pekovsko podjetje Don Don lansko jesen v Srbiji odprlo najsodobnejšo tovarno za proizvodnjo toasta na Balkanu, so zdaj nov proizvodni obrat zagnali še v Črni gori. Dnevno bodo napekli 30 ton kruha in pekovskega peciva.

Don Don je v novo proizvodnjo kruha in pekovskih izdelkov v Danilovgradu investiral dva milijona evrov. 50 delavcev bo dnevno napeklo 30 ton izdelkov, s katerimi bodo oskrbovali celoten črnogorski trg.

"Nova pekarna kruha in peciva je prva pekarska proizvodnja v Danilovgradu. Pomembna je za razvoj mesta, ne samo kot nova naložba, ampak tudi kot začetek neke industrije, ki ima veliko možnosti za razvoj v prihodnosti," je pomen investicije opisal župan mesta Branislav Brano Đuranović.

Aleš Mozetič
Novice Kako je slovensko podjetje v 25 letih postalo prvi pek na Balkanu

Podjetje je sicer v zadnjem desetletju v Črni gori prisotno s programom zamrznjenega peciva in polpečenih izdelkov, od lanskega leta pa še s toastom Tvojih5minut. Zaradi svojih prednosti: brez dodanih aditivov, umetnih barvil in dodatkov ter obstojnosti 45 dni je toast postal najbolj priljubljen izdelek na črnogorskem trgu.

Don Don | Foto: Don don Foto: Don don "Verjamem, da bodo potrošniki hitro prepoznali kakovost našega kruha. Naša osnovna načela so preprosta – ponuditi kakovosten izdelek iz nadzorovanih in najboljših sestavin, pakiran in varen ter pravočasno dostavljen. Stvari se spreminjajo v smislu širitve trga in tudi proizvodnje, vendar cilj ostaja enak: kakovost.

Črna gora nam predstavlja izziv, saj nas potrošniki še ne prepoznajo, čeprav smo že prisotni na trgu. Veselimo se novega poslovnega okolja in verjamem, da bomo hitro pridobili zaupanje tudi najzahtevnejših potrošnikov," je poudaril direktor Don Don Črna gora Damir Papić.

V ritmu z globalnimi igralci skupina Don Don, ki je v lasti Aleša Mozetiča in njegove sestre Alenke Mozetič, 40 odstotkov podjetja pa je v lasti finskega investicijskega sklada KJK 2, posluje v Sloveniji, Srbiji, Bosni in Hercegovini, Črni gori, Makedoniji, Bolgariji in na Hrvaškem. Širitev načrtujejo še v Romunijo in Albanijo.

V osmih letih so prevzeli 13 pekarskih podjetij v regiji, leta 2015 tudi Pekarno Grosuplje. Skoraj vsi zaposleni so pri njih ostali tudi po končanih prevzemih. V skupini je trenutno zaposlenih več kot 2.700 ljudi, ki ustvarijo okoli 90 milijonov evrov letnih prihodkov.

Podjetje Don Don je v več kot dveh desetletjih postalo regionalni vodja v pekarski industriji na Balkanu. K temu so predvsem pripomogli jasna vizija podjetja, razvojni načrt, kakovost, inovativnost in prilagajanje zahtevam trga.

Don don
Novice Toast iz tovarne v Kragujevcu za ves Balkan
Ne spreglejte