SiolNET. Posel danes Novice
4,69

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenskemu tajkunu sedemletna zaporna kazen

4,69

termometer

Boštjan Nagode | Boštjan Nagode danes trdi, da nima premoženja. | Foto: Mediaspeed
Boštjan Nagode danes trdi, da nima premoženja. Foto: Mediaspeed

Nekdanjemu podjetniku Boštjanu Nagodetu zaradi leta 2008 spornega prevzema domžalske tovarne sanitetnega materiala Tosama grozi sedemletna zaporna kazen. Njegovo pomočnico, sestro Nives Dodič, pa je ljubljansko okrožno sodišče konec aprila obsodilo na dve leti zapora, danes poroča Večer. Sodba še ni pravnomočna.

Tožilstvo je obtožena bremenilo nezakonitega ravnanja pri načinu prevzema in načinu financiranja prevzema tedaj delniške družbe Tosama, ki se je zgodil 2008. Kupnina je znašala nekaj manj kot 26,7 milijona evrov, od tega je bilo 22,9 milijona plačanih z bančnim kreditom. Vračilo tega kredita sta obtožena prevalila na prevzeto družbo Tosama, in ta je bila s tem oškodovana za skorajda 31 milijonov evrov, navaja časnik. Toliko namreč znašajo glavnica, obresti in stroški kredita, ki jih sedaj Tosama plačuje za lasten prevzem.

Nagode se je na sodišču branil s pomočjo mariborskega odvetnika Mihe Šošića, ki je že napovedal pritožbo na višje sodišče.

Leta 2020 sta bila Nagode in Dodičeva že pravnomočno obsojena vsak na tri leta zapora zaradi spornih poslov izpred več kot desetletja, ki sta jih opravila kot vodilna v družbi MKT Print. Danes propadlo družbo sta s fiktivnimi nakupi papirja oškodovala za 918.700 evrov. Sodbo je v celoti potrdilo višje sodišče, a po neuradnih Večera še nista nastopila prestajanja kazni, čeprav sta pozive za v zapor že zdavnaj dobila.

Ukrajina Novice Rusija poroča o uničenju pošiljke zahodnega orožja v Ukrajini #vŽivo Branko Masleša Novice Branko Masleša odhaja v pokoj Je Biden, Pomanjkanje formule Novice V ZDA skoraj brez otroške hrane. Republikanci: Biden ni storil nič. #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin