Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 8. 2011,
13.11

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

železnice stavka

Četrtek, 4. 8. 2011, 13.11

7 let, 2 meseca

Slovenske železnice zaradi stavke v Luki Koper uvajajo transportne omejitve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenske železnice imajo zaradi stavke žerjavistov, ki že sedmi dan poteka v Luki Koper, vedno večje težave, stanje pa se je kljub izrednim ukrepom še poslabšalo.

Zaradi omejene pretočnosti železniškega omrežja, so danes uvedli transportne omejitve pri prevozih kontejnerskih vlakov in pošiljk papirja ter starega železa čez Luko Koper.

Kontejnerski promet je skoraj popolnoma zastal

Število vlakov, ki so na slovenski železniški mreži zadržani zaradi omejenih možnosti prekladanja v Luki Koper, se je še povečalo. Tako je trenutno na slovenskem omrežju zaradi stavke zadržanih že 20 kontejnerskih vlakov in 17 klasičnih tovornih vlakov. Zlasti zaskrbljujoč je položaj pri izvajanju kontejnerskega prometa, pri katerem je prišlo skoraj do popolnega zastoja, so zapisali na Slovenskih železnicah.

Poslabšana pretočnost železniškega sistema Zaradi povečevanja števila vlakov, ki jih zaradi stavke v Luki Koper ni mogoče naložiti oziroma razložiti, se je pretočnost slovenskega železniškega omrežja občutno poslabšala. Da bi preprečili popoln zastoj izvajanja tovornega prometa, so Slovenske železnice danes uvedle transportne omejitve pri prevozih kontejnerskih vlakov in pošiljk papirja ter starega železa čez Luko Koper.

V prevoz ne sprejemajo več v Luko namenjenih kontejnerjev

To pomeni, da od 11. ure naprej do preklica Slovenske železnice v prevoz ne sprejemajo več kontejnerjev, papirja ter starega železa, ki so namenjeni v Luko. Če se položaj ne bo razrešil, bodo Slovenske železnice v prihodnje prisiljene transportno omejitev pri sprejemu blaga razširiti tudi na druge vrste tovora, so zapisali.

V Kopru se stavka nadaljuje V Luki Koper se danes nadaljuje sedmi dan stavke žerjavistov in šesti dan protesta pogodbenih delavcev. Uprava Luke Koper je sicer v ponedeljek začela pogajanja z obema skupinama stavkajočih delavcev, dogovora pa še niso dosegli. Nadzorni svet Luke Koper pa na izredni seji trenutno razpravlja o stavki v Luki.

Ne spreglejte