SiolNET. Posel danes Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Skupina Triglav lani povečala dobiček za 23 odstotkov

1

termometer

Skupina Triglav je lani zahvaljujoč izjemnim razmeram na kapitalskih trgih, ki so omogočale zelo visoke donose od finančnih naložb, povečala čisti dobiček za 23 odstotkov na 85,7 milijona evrov.

Dobiček skupine Triglav je za 31 odstotkov nad načrtovanim, so sporočili iz Zavarovalnice Triglav. Dodali so, da je Zavarovalnica Triglav leta 2014 dosegla zelo visoke donose od finančnih naložb. Na ravni matične družbe so bili za 285 odstotkov večji kot leta 2013, na ravni skupine pa za 138 odstotkov večji. Čisti dobiček matične družbe Zavarovalnice Triglav je znašal 45,6 milijona evrov, kar je šest odstotkov manj kot leta 2013.

Še vedno se čuti slaba kupna moč prebivalstva in podjetij Obseg zbranih premij se je lani zmanjšal – na ravni skupine za odstotek, na ravni matične Zavarovalnice Triglav pa za dva odstotka. Na trgu se še vedno občuti vpliv oslabljene kupne moči prebivalstva in dejavnosti podjetij, so pojasnili v največji slovenski zavarovalnici.

Največ škode je povzročil žledolom Pri tem pa so bili obračunani bruto zneski škod Zavarovalnice Triglav približno enaki kot leta 2013, medtem ko so se na ravni skupine zmanjšali za dva odstotka. Največ škode je v letu, ki tudi sicer ni skoparilo z množičnimi škodnimi dogodki, povzročilo neurje s snegom in žledom v začetku leta. Zaradi njega so v Zavarovalnici Triglav prejeli več kot 1550 prijav škod na območju celotne države v skupni vrednosti 12,7 milijona evrov.

Skupina Triglav je ob koncu leta 2014 izkazovala bilančno vsoto sredstev v višini nekaj manj kot 3,3 milijarde evrov, kar je šest odstotkov več kot leto prej. Matična družba je dosegla 8,7-odstotno dobičkonosnost kapitala, njena celotna skupina pa 13,4-odstotno.

Andrej Slapar: Zahtevno leto, odlični rezultati Predsednik uprave Zavarovalnice Triglav Andrej Slapar je te rezultate komentiral z besedami, da je bilo leto 2014 zahtevno, vendar so dosegli odlične poslovne rezultate in ohranili finančno stabilnost. "Za leto 2015 smo si zastavili ambiciozne načrte, ki so usmerjeni v nadaljnjo krepitev in izboljšanje rezultatov poslovanja zavarovalnic in preostalih družb skupine Triglav," je dodal v sporočilu za javnost.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin