SiolNET. Posel danes Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

SIJ vstopa v prehrambno industrijo, ponujena dokapitalizacija Perutnine Ptuj

4

termometer

Uprava družbe Slovenska industrija jekla (SIJ) je pripravila strategijo postopne diverzifikacije poslovanja skupine, ki predvideva dolgoročni lastniški vstop v prehrambno industrijo.

Med konkretnimi projekti je nadzorni svet obravnaval in potrdil predlog uprave za sodelovanje pri lastniškem prestrukturiranju in dokapitalizaciji družbe Perutnina Ptuj. Ponudbo skupine SIJ za 40-milijonsko dokapitalizacijo Perutnine Ptuj je že potrdil tudi nadzorni svet družbe Perutnina Ptuj, odločitev pa bo morala potrditi še skupščina delničarjev Perutnine Ptuj.

Pridobiti večinski delež Srednjeročni cilj skupine SIJ je pridobiti večinski delež v Perutnini Ptuj in družbo aktivno upravljati v skladu z usmeritvami korporativnega upravljanja skupine, so sporočili iz družbe.

"Upoštevajoč razvojni potencial slovenske prehrambne industrije in, konkretno, Perutnine Ptuj bo skupina SIJ v primeru uspešne dokapitalizacije največje mesnopredelovalne družbe v Sloveniji tudi naprej zagotavljala njen nadaljnji razvoj in širitev poslovanja," napovedujejo v SIJ-u.

Velik razvojni potencial Ponujena dokapitalizacija je dvakratnik zahteve bank, kar kaže, da SIJ razume velik razvojni potencial Perutnine Ptuj, pa je ob tem povedal prvi mož ptujske družbe Roman Glaser.

Dodal je, da so trendi na področju potrošnje perutninskega mesa še izrazitejši, kot so bili do zdaj, ter da so perutninsko meso in živila na njegovi osnovi najbolj zaželena proteinska prehranska sestavina na globalni ravni.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin