SiolNET. Posel danes Novice
0,23

termometer

  • Messenger
  • Messenger

S kom ohranjati stike? S tistimi, ki vam lahko naredijo uslugo. #video

0,23

termometer

Matej Golob, računalničar, ki je dolga leta delal za tehnološkega velikana IBM, zdaj pa se je preselil v svet startupov, je na tretji največji poslovni in networking konferenci v Sloveniji NetPRO razkril skrivnost, kako najučinkoviteje ohranjati poslovne stike. 

[video: 65647 / ]

"Na družbenem omrežju za poslovno mreženje in iskanje zaposlitvenih priložnosti imam 6.308 stikov. Pred kratkim sem delal čistko in ugotovil, da jih moram odstraniti še zelo malo, nato pa se bom lahko pohvalil, da poznam prav vse," je srž svoje strategije za spoznavanje in vzdrževanje stikov s poslovnimi partnerji opisal Matej Golob.

Ohranjajte stike z ljudmi, ki vam lahko nekoč naredijo uslugo

Zakaj je to pomembno? "Posameznike, ki jih ne poznate, je na družbenem omrežju LinkedIn nesmiselno dodajati v svoje kroge. Od njih namreč ne boste imeli nobenih koristi. LinkedIn pa je namenjen ravno temu - vzdrževati stalen stik z ljudmi, ki vam lahko nekoč morda naredijo uslugo," je poudaril Golob. 

Pomemben je osebni stik

Pojasnil je še, da je praktično vse svoje stike na družbenem omrežju LinkedIn spoznal osebno oziroma si z njimi iz poslovnih razlogov izmenjeval elektronska sporočila. To je Golob na NetPRO prikazal tudi v praksi, saj si je med svojim govorom poslovne vizitke izmenjal z več deset obiskovalci konference. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin