SiolNET. Posel danes Novice
0,09

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prvi mož Novartisa potrdil dolgoročno vizijo podjetja v Sloveniji

0,09

termometer

 | Foto: STA
Foto: STA

Predsednik uprave švicarskega farmacevta Novartis, pod okrilje katerega sodi ljubljanski Lek, Vas Narasimhan, je bil v torek na obisku v Sloveniji. Ogledal si je ključne razvojne in proizvodne lokacije ter se srečal z zaposlenimi, potrdil pa je tudi dolgoročno vizijo Novartisa v Sloveniji.

Narasimhan je v spremstvu predsednika uprave Leka Zvoneta Bogdanovskega obiskal Novartisovo lokacijo v Mengšu, kjer si je ogledal razvoj in proizvodnjo učinkovin v enoti Farmacevtske učinkovine Mengeš ter razvoj in proizvodnjo bioloških ter podobnih bioloških zdravil v Biofarmacevtiki v Mengšu. V Ljubljani si je ogledal proizvodni enoti trdni in aseptični izdelki, Sandozov razvojni center Slovenija ter spoznal delo preostalih Novartisovih divizij in enot v Sloveniji.

Lek, Prevalje Posel danes Kaj se dogaja z Lekom, da so Korošci zaskrbljeni?

Novartis je v Sloveniji največji ponudnik zdravstvenega varstva

V sklopu obiska v Mengšu in Ljubljani se je Narasimhan prek videopovezave v živo povezal tudi s sodelavci v Lendavi in na Prevaljah ter tako spoznal tudi njihovo delo in doprinos.

Posebno pozornost je Vas Narasimhan namenil srečanju s talenti, s katerimi je delil svoje dragocene karierne izkušnje v farmacevtski industriji, obenem pa prisluhnil tudi njihovi viziji razvoja podjetja ter inovativnim idejam.

Novartis Posel danes Lastnik Leka z milijardnim dobičkom

Narasimhan je na srečanju z zaposlenimi v Ljubljani, ki so ga prenašali tudi na drugih Novartisovih lokacijah v Sloveniji, izpostavil, da je Novartis v Sloveniji z vsemi divizijami največji ponudnik zdravstvenega varstva, ki zaposluje skoraj štiri tisoč ljudi in je eden ključnih gospodarskih subjektov. Svojo vlogo in doprinos družbi in bolnikom bo Novartis v Sloveniji v prihodnje še krepil, je zagotovil.

Novartisovi izdelki po kar 155 državah

Narasimhan je vajeti Novartisa prevzel februarja letos, že konec januarja pa je sodeloval tudi na letni novinarski konferenci švicarskega farmacevtskega podjetja, na kateri je med drugim razkril številke o lanskem poslovanju. V letu 2017 so družbe v skupini Novartis dosegle prihodek od prodaje v višini 49,1 milijarde dolarjev.

Lek Posel danes Nadzorni svet Leka imenoval novo upravo

Skupina Novartis v svojih družbah zaposluje približno 124 tisoč ljudi. Novartisovi izdelki so na voljo v več kot 155 državah po vsem svetu.

Novartis Posel danes Novartisova odločitev za delitev na dve družbi ne bo vplivala na organiziranost Leka

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin