Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 11. 2013,
15.18

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Probanka Factor banka Banka Slovenije

Petek, 8. 11. 2013, 15.18

7 let, 2 meseca

Probanka izkazuje 176-milijonski primanjkljaj premoženja, Factor banka 258-milijonski primanjkljaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Revidirana ocena finančnega stanja Probanke izkazuje primanjkljaj premoženja v višini 176 milijonov evrov, Factor banka pa izkazuje primanjkljaj premoženja v višini 258 milijonov evrov.

Revidirana ocena finančnega stanja Probanke, ki je od začetka septembra v postopku nadzorovane likvidacije, izkazuje primanjkljaj premoženja v višini 176 milijonov evrov ob predpostavki pokrivanja izgube s strani lastnikov banke in imetnikov podrejenih kapitalskih instrumentov, so sporočili iz Probanke.

Kot so povzeli, je svet Banke Slovenije njihovo revidirano poročilo o finančnem stanju banke na 6. september, ko je nad njo stekel proces nadzorovane likvidacije, in predlog ukrepov za njeno prestrukturiranje sprejel v torek.

Centralna banka bo načrt posredovala ministrstvu za finance, ki ga bo predložilo Evropski komisiji zaradi pridobitve dokončnega mnenja k ukrepom Slovenije za krepitev stabilnosti finančnega sistema.

Revidirana ocena finančnega stanja Probanke in Factor banke, ki deli usodo Probanke, potrjuje prvotno oceno Banke Slovenije glede primanjkljaja premoženja obeh bank. Banki ob predpostavki pokrivanja izgube s strani lastnikov bank in imetnikov podrejenih kapitalskih instrumentov ocenjujeta primanjkljaj v višini 434 milijonov evrov, so po torkovi seji sporočili iz Banke Slovenije.

Iz načrtov prestrukturiranja izhaja tudi, da bo v vmesnem obdobju Factor banka za poravnavo dospelih obveznosti črpala posojilo v skrajni sili največ v višini 347 milijonov evrov (poroštvo države znaša 540 milijonov evrov), Probanka pa največ 294 milijonov evrov (poroštvo države znaša 490 milijonov evrov).

Factor banka s primanjkljajem premoženja v višini 258 milijonov evrov Revidirana ocena finančnega stanja Factor banke, ki je tako kot Probanka od začetka septembra v postopku nadzorovane likvidacije, izkazuje primanjkljaj premoženja v višini 258 milijonov evrov, so sporočili iz banke. Ta številka velja ob predpostavki pokrivanja izgube s strani lastnikov banke in imetnikov podrejenih kapitalskih instrumentov.

V Factor banki so tako z objavo na straneh Ljubljanske borze sledili podobnemu današnjemu sporočilu mariborske Probanke. Svet Banke Slovenije je revidirano poročilo o finančnem stanju obeh bank na 6. september, ko je nad njima stekel proces nadzorovane likvidacije, in predlog ukrepov za njeno prestrukturiranje sprejel v torek.

Ne spreglejte