SiolNET. Posel danes Novice
1,91

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Prikaz nasprotnih dejstev: Kaj je Pahorjev kandidat za guvernerja počel na jahti srbskega tajkuna?

1,91

termometer

V zvezi s člankom Kaj je Pahorjev kandidat za guvernerja počel na jahti srbskega tajkuna?, ki je bil na Siol.net objavljen dne 25. septembra 2018, smo  prejeli prikaz nasprotnih dejstev. Prikaz objavljamo v obliki, kot smo ga prejeli, brez uredniških in lektorskih posegov.

V članku z naslovom “Kaj je Pahorjev kandidat za guvernerja počel na jahti srbskega tajkuna?”, objavljenem dne 25.9.2018 na Siol.net, je zapisanih več neresničnih navedb, ki zahtevajo demanti in pojasnilo. V članku je navedeno, da se je g. viceguverner Primoż Dolenc v Budvi leta 2016 sestal tudi z ga. Jeleno Galić, izvršno direktorico AIK Banke, kar ne drżi. Prav tako je neresnična navedba o obisku g.Dolenca na jahti g. Miodraga Kostića, kar je preverljivo pri obeh omenjenih. V navedenem obdobju g.Kostić sploh ni bil lastnik omenjene jahte, ampak jo je prodal že leta 2010. V članku se  pojavlja tudi dezinformacija o postopku nakupa večinskega deleža Gorenjske banke s strani AIK Banke.  V članku je navedena povsem neresnična trditev, da naj bi se AIK banka “upirala objavi prevzemne ponudbe” ter da naj “preostanka delnic ne bo treba odkupiti še vsaj pet let”. Kot je bilo že javno objavljeno, je bila 22.6.2018 na Skupščini Save kot največjem individualnem lastniku sprejeta odločitev o prodaji Savinega deleža  v Gorenjski banki AIK banki.  AIK banka je denar za celotno kupnino že v mesecu juniju  deponirala pri KDD. 

Po pooblastilu AIK Banke Odvetniška pisarna Toš in partnerji, d.o.o.

Miodrag Kostić Posel danes Kaj je Pahorjev kandidat za guvernerja počel na jahti srbskega tajkuna?

Komentarji

2

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • olka / 28.09.2018. ob 19:18 +3 - 2

  In kaj je potem sploh še ostane od tega sramotnega novinarskega zmazka ? Kaj je cilj tega blatenja brez kakršnekoli osnove ?

  +3 - 2
 • MajaKajza / 29.09.2018. ob 07:05 +1 - 1

  Skrajni čas, da novinarji plačajo odškodnini za napisane lažne novice ! To je grd medijski terorizem...scenarij za delanje škode ugledu poslovni osebi direkt osebno.

  +1 - 1
delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin