SiolNET. Posel danes Novice
0,88

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prikaz nasprotnih dejstev - Bi za deset tisoč evrov na mesec sedeli v vrhu slabe banke?

0,88

termometer

 | Foto: Bor Slana
Foto: Bor Slana

V zvezi s člankom Bi za deset tisoč evrov na mesec sedeli v vrhu slabe banke, ki je bil na Siol.net objavljen dne 23. maja 2017, smo od Družbe za upravljanje terjatev bank prejeli prikaz nasprotnih dejstev. Prikaz objavljamo v obliki, kot smo ga prejeli, brez uredniških in lektorskih posegov. 

"Na spletni strani Siol.net je bil 23. maja objavljen članek novinarjev Vesne Vuković in Primoža Cirmana z naslovom Bi za deset tisoč evrov na mesec sedeli v vrhu slabe banke?, ki navaja dve napačni informaciji.

Prva napačna navedba je, »da so bile terjatve z NLB na DUTB prenesene po vrednosti, ki jo je ugotovil Deloitte« in "Škrubej je torej kot izvršni direktor DUTB prodajal terjatve, ki jih je DUTB pred tem poceni odkupila od NLB, saj jih je ta prodala po vrednosti, ki jo je izračunal Škrubejev prejšnji delodajalec."

Kot smo v DUTB že večkrat pojasnili, so izbor terjatev za prenos naredile banke ob sodelovanju Ministrstva za finance in Banke Slovenije. DUTB tudi ni bila vključena v določanje prenosnih cen. Prenos sredstev iz bank, ki so bile deležne ukrepov po ZUKSB, je bil izveden po realni ekonomski vrednosti (REV), določenih s strani Evropske komisije. DUTB in s tem posledično tudi Janez Škrubej torej ni bila udeležena niti pri pripravi seznama terjatev za prenos niti za določitev prenosnih vrednosti.

Druga napačna navedba pa je, da naj bi bil Janez Škrubej v konfliktu interesov pri primeru T-2, kar tudi ni resnično. Obširno pojasnilo glede tega je DUTB objavila na svoji spletni strani že leta 2015, saj je DUTB že takrat ugotovila, da glede navedenega konflikt interesa ne obstaja."

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin