SiolNET. Posel danes Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pomgradov zahtevek za revizijo neuspešen

0

termometer

Državna revizijska komisija je zavrnila zahtevek družbe SGP Pomgrad za revizijo postopka izbire izvajalca za izgradnjo druge etape avtoceste med Draženci in Gruškovjem, so sporočili z Darsa.

Družba za avtoceste (Dars) je konec oktobra lani za gradnjo slabih šest kilometrov avtoceste Draženci–Gruškovje izbrala sarajevsko podjetje Euro-Asfalt, ki je dela pripravljeno izvesti za 46 milijonov evrov.

V pritožbenem roku se je na oddajo del bosanskemu podjetju pritožil eden izmed neizbranih ponudnikov, ki je vložil zahtevek za revizijo sklepa o oddaji del. Gre za družbo SGP Pomgrad, ki je na razpisu nastopala v konzorciju z Gorenjsko gradbeno družbo, podjetjem CGP Novo mesto, družbo Kolektor Koling in Cestnim podjetjem Ptuj. Državna revizijska komisija je v današnjem dopisu Darsu zapisala, da je zahtevek, ki ga je vložila družba SGP Pomgrad, zavrnila. Podjetje Euro Asfalt iz Sarajeva bo tako lahko začel z izvedbo projekta.

Kot smo pisali novembra lani, so v SGP Pomgrad prepričani, da izbrani izvajalec ne izpolnjuje pogojev. Ocenili so še, da so v nekaterih segmentih cene izbranega izvajalca nižje od običajno veljavnih tržnih cen, kar bi lahko pomenilo poskus dampinga.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin