SiolNET. Posel danes Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Po deblokadi računov se del delavcev Polzele vrača na delo

1

termometer

 | Foto:
Finančna uprava RS (Furs) je družbi Polzela deblokirala račune, ki so zaradi neplačanih prispevkov blokirani od konca julija. S torkom so del zaposlenih pozvali nazaj na delo.

Vršilec dolžnosti predsednika uprave Polzele Peter Kunstič je povedal, da so na delo ponovno pozvali od 120 do 140 od 265 zaposlenih v tovarni. Preostali delavci do nadaljnjega ostajajo na čakanju doma. Število delavcev, ki so jih pozvali na delo, je bilo prilagojeno številu naročil v proizvodnji, je pojasnil Kunstič in poudaril, da je treba čim prej povečati število naročil.

Delavce naj bi delno poplačali Glede delnega izplačila julijske plače je dejal, da bodo pregledali sredstva na računih, saj pričakujejo še nekaj prilivov, tako da bodo predvidoma v torek delavce delno poplačali. Kunstič namerava Fursu tudi poplačati del njegovih terjatev, ki so zavarovane z delovnimi stroji tovarne.

Kunstič je finančni upravi sredi prejšnjega tedna poslal nov načrt poplačila dolgov, vključno z vsemi denarnimi tokovi. Pred tem je Furs njegov julijski predlog za poplačilo dolgov zavrnil.

Prejeli nova naročila Po Kunstičevih besedah so v času od blokiranja računov prejeli nekaj novih naročil, ponovno sodelujejo z nemško družbo Falke, ki naj bi se zanimala za delni najem proizvodnje v Polzeli. Pred lansko odpovedjo sodelovanja s Polzelo je Falke prispeval tretjino prihodkov tovarne.

Dejal je še, da so prihajajoči meseci za njihovo proizvodnjo glede naročil zelo dobri. Zato pričakuje, da bodo do konca leta tekoče plačilno sposobni, odplačali naj bi tudi kar nekaj dolgov.

Vajeti bo prevzel Marko Klemenčič S torkom bo Kunstiča na čelu družbe zamenjal Marko Klemenčič, nekdanji prvi mož raškega Pinusa. Kunstič se bo vrnil med nadzornike. Klemenčič, ki je dobil štiriletni mandat, bo sicer že peti direktor Polzele letos, deležniki pa vanj polagajo upe, da mu bo uspelo družbo dolgoročno sanirati.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin