Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 9. 2020,
7.18

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

osmij PR članek

Sreda, 30. 9. 2020, 7.18

3 leta, 6 mesecev

Osmij – plemenita kovina, ki je doživela preboj

Oglasno sporočilo
Osmium inštitut

Pandemija koronavirusa je sprožila pravo mrzlico nakupovanja plemenitih kovin. Zlato, platina, paladij in srebro so trenutno zelo težko dobavljivi. Po drugi strani pa sloves varnega zatočišča v času negotovosti znova potrjuje zadnja izmed osmih plemenitih kovin na svetu – osmij.

Ravno zdaj, v času negotovosti, so naložbe v plemenite kovine izjemnega pomena, kar so prepoznali številni vlagatelji. Zaradi velike nepredvidljivosti vpliva virusa na finančne trge pa so glavne plemenite kovine, kot je zlato, na voljo le še po pretiranih cenah ali pa sploh niso več dobavljive.

Osmium inštitut | Foto: Osmij ob pravem času na pravem mestu

Dragocena plemenita kovina osmij se je na trgu naložbenih priložnosti pojavila šele pred nekaj leti, s koronakrizo pa je pridobila odskočno desko brez primere. Osmij je postal priljubljena izbira za draguljarje, zlatarje in ekskluzivne izdelovalce nakita, ki so ga z razlogom poimenovali kar "diamant prihodnosti". V nasprotju z običajnimi diamanti se svetloba na osmijevem kristalu ne lomi, ampak odbija, njegov osupljiv modro-srebrno-bel sijaj pa je resnično unikaten čudež narave.

Več kot sedmica na lotu

Kristalinski osmij je glede na količino razpoložljivosti najredkejša plemenita kovina na zemlji. V primerjavi z zlatom je osmija v zemeljski skorji kar 1.500-krat manj, po drugi strani pa je kristalinski osmij 25-krat bolj dragocen kot zlato. Osmij ima največjo gostoto med vsemi kemijskimi elementi in spojinami, zato ga ni mogoče ponarediti z običajnimi postopki vgradnje ponarejenega jedra.

Le za skrbno izbrane

Na svetovnem trgu je osmij na voljo le strogo izbranim partnerjem in trgovcem. Za uvoz osmija je pristojen regionalni inštitut za trženje in certificiranje osmija v posamezni državi. V Sloveniji je to Osmium inštitut Slovenija, ki tesno sodeluje s krovnim inštitutom v Nemčiji, edinim inštitutom na svetu, pooblaščenim za certificiranje osmija.

Osmium inštitut | Foto:

V Osmium inštitutu Slovenija vam zagotavljamo zanesljive storitve, ažurne informacije in strokovno svetovanje, preprost proces naročila, varno in zavarovano dostavo ter diskretnost. Ne zamudite priložnosti, kot je še ni bilo, ter postanite lastnik najplemenitejše med vsemi plemenitimi kovinami.

Želite izvedeti več? Za dodatne informacije ali nakup se obrnite na Osmium inštitut. Dosegljivi so na telefonski številki 040 333 303 ali prek elektronske pošte info@osmium-institut.si.

Naročnik oglasnega sporočila je Osmium inštitut

Ne spreglejte