Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 7. 2013,
13.43

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Zavarovalnica Maribor David Kastelic

Torek, 23. 7. 2013, 13.43

7 let, 2 meseca

Novi prvi mož Zavarovalnice Maribor: Ni nobenega razloga za revolucije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Novi predsednik uprave Zavarovalnice Maribor David Kastelic, ki je na tem položaju zamenjal dolgoletnega direktorja Draga Cotarja, je zagotovil, da bo poskušal nadaljevati uspešno delo podjetja.

Načrtovana optimizacija stroškov naj ne bi nujno pomenila odpuščanj. "Ni nobenega razloga za velike revolucije," je dejal.

Cotar na čelu zavarovalnice 22 let Cotarja, ki je zavarovalnico vodil 22 let, so razrešili sedem mesecev pred predvidenim iztekom mandata. "Vzeli smo si tri mesece od trenutka, ko smo aprila postali večinski in zdaj julija praktično stoodstotni lastnik zavarovalnice, da smo natančneje preverili hitrost aktivnosti, ki so po našem mnenju potrebne za to, da se zavarovalnica uspešno kosa s konkurenco. Prišli smo do zaključka, da današnje okolje potrebuje nekoliko hitrejše reakcije," je na novinarski konferenci v Mariboru pojasnil predsednik nadzornega sveta Zavarovalnice Maribor in član uprave Pozavarovalnice Sava Jošt Dolničar.

Dodal je, da so se s Cotarjem želeli sporazumno raziti in mu ponudili delovno mesto v Pozavarovalnici Sava, o čemer se bodo pogovarjali še avgusta. Z dozdajšnjim delom zavarovalnice so zadovoljni, zato so se z namenom "zadržanja kontinuitete" odločili, da novega predsednika uprave poiščejo v dozdajšnji upravi. Kastelic je namreč dozdajšnji član uprave, odgovoren za trženje.

Zavarovalnica Maribor bo "delala naprej v skladu s svojo strategijo in vizijo" Po Kasteličevih besedah bo Zavarovalnica Maribor "delala naprej v skladu s svojo strategijo in vizijo", s čimer naj bi se strinjali tudi novi lastniki.

"Razumljivo je, da se bo morala Zavarovalnica Maribor nekako prilagoditi tej skupini, se integrirati vanjo, kar bo razumljivo prineslo tudi določene spremembe v samem poslovanju zavarovalnice," je dejal. "Poudarek oz. vizija bosta predvsem optimalno poslovanje in stroškovna učinkovitost, v kar nas ne nazadnje silijo vsakodnevne tržne razmere."

Zavarovalnica ni v kritičnem položaju Tako Dolničar kot Kastelic sta mnenja, da Zavarovalnica Maribor ni v kritičnem položaju, zato večje spremembe v njenem delovanju ne bodo potrebne. "Ni nobenega razloga za velike revolucije. Morali bomo poslovati bolj optimalno, zagotavljam pa, da imamo podporo našega lastnika v vseh naših vizijah in strategijah," je dejal Kastelic.

"Imamo rezerve in da se poslovati bolj optimalno, mogoče tudi bolj racionalno glede na razmere, v katerih danes poslujemo," je prepričan. A to po njegovih besedah ne pomeni nujno zniževanja števila zaposlenih. "Nimamo nobenih ciljev zmanjševanja števila zaposlenih. Če bo v neki novi organizaciji nastal kakšen presežek, bomo uporabili vse mehke pristope, ki so mogoči, in razporejanje znotraj podjetja," je dejal.

Tako Dolničar kot Kastelic sta tudi zatrdila, da Zavarovalnica Maribor ne bo spreminjala svoje politike sponzorstva. "Zavarovalnica Maribor je danes največji podpornik okolja, v katerem posluje. Takšna bo ostala tudi naprej," je zatrdil Kastelic.

Ne spreglejte