SiolNET. Posel danes Novice
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Novembra znova manj brezposelnih

0,02

termometer

Brezposelni |  | Foto: Ana Kovač
Foto: Ana Kovač

Po oktobrskem porastu se je novembra brezposelnost ponovno zmanjšala. Konec meseca je bilo na zavodu za zaposlovanje prijavljenih 52.541 iskalcev zaposlitve, kar je 0,8 odstotka manj kot oktobra letos in 19,6 odstotka manj kot novembra lani. V 11 mesecih skupaj se je število brezposelnih zmanjšalo za skoraj četrtino.

Na novo se je novembra na zavodu za zaposlovanje prijavilo 5.024 brezposelnih oseb. To je 26,6 odstotka manj kot oktobra letos in 0,6 odstotka več kot novembra lani. V primerjavi z lanskim novembrom je bilo več prijav iskalcev prve zaposlitve, manj pa brezposelnih zaradi stečajev, presežnih delavcev in brezposelnih zaradi izteka zaposlitve za določen čas.

brezposelnost Novice Iskalci prve zaposlitve oktobra prekinili upadanje brezposelnosti

V prvih 11 mesecih letos je bilo v povprečju prijavljenih 56.982 brezposelnih oseb, kar je 24,1 odstotka manj kot v enakem obdobju leta 2021, so sporočili z zavoda za zaposlovanje.

Delodajalci, med katerimi jih je bilo največ iz predelovalnih dejavnosti, gradbeništva, zdravstva in socialnega varstva ter izobraževanja, so novembra zavodu sporočili 13.361 prostih delovnih mest. Ta številka je za odstotek višja kot mesec prej, a 3,7 odstotka nižja kot pred letom dni.

Brezposelni Posel danes Septembra najmanj brezposelnih v zgodovini Slovenije

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin