Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 10. 2013,
20.54

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Luka Koper Gašpar Gašpar Mišič

Ponedeljek, 7. 10. 2013, 20.54

7 let, 2 meseca

Nov statut Luke Koper: zgolj strašenje ali podlaga za zamenjavo GGM?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Gre pri potezi Soda zgolj za kazanje mišic, da lahko stori karkoli, ali pa se je že sprijaznil, da bo kljub medijskemu linču Gašpar Mišič ostal šef Luke Koper.

Skupščina Luke Koper je kljub vsemu postregla s presenečenjem, saj so delničarji potrdili nov statut, ki med drugim določa, da mora imeti predsednik uprave univerzitetno izobrazbo in pet let delovnih izkušenj na vodstvenih položajih. Zdajšnji šef Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič ne izpolnjuje nobenega izmed teh dveh kriterijev. Ali to pomeni, da se mu vendarle čas izteka? Po mnenju poznavalcev to nikakor ne pomeni, da ga bodo takoj zamenjali, s spremembo statuta, ki si ga številni razlagajo drugače (eni pravijo, da je to podlaga za zamenjavo, spet drugi, da gre za retroaktivnost in je ta brez pomena), naj bi Sod zgolj pokazal, da lahko, če želi, stori, kar hoče. Da bi ga novi nadzorniki (to so postali Rado Antolovič, Elen Twrdy, Andrej Šercer, Žiga Škerjanec, Alenka Žnidaršič Kranjc) odpoklicali s katerimkoli drugim razlogom ali kar tako, namreč ne verjame nihče.

Gašpar Mišič: Če je koga strah mojega uspeha, je to njegova stvar Medtem ko so bili novi nadzorniki redkobesedni, na naše klice se ni odzival tudi predsednik uprave Soda Tomaž Kuntarič, je bil pa zgovoren predsednik uprave Gašpar Gašpar Mišič, ki je na vprašanje, ali vidi v spremembi statuta nekakšno grožnjo, odgovoril: "Jaz sem samorastnik. Tako v podjetništvu in politiki mi je uspelo zaradi sebe, svoje vizije. Ničesar me ni strah. Če je koga strah mojega uspeha, je to njegova stvar. Moja vizija je, da z Luko naredim to, kar bi morali že moji predhodniki, ki tega niso. Naj me ocenjujejo po delu. Kar zadeva mojo izobrazbo, sem ob izbiri ustrezal vsem kriterijem, tako kriterijem družbe kot zakonskim, in to delo bom nadaljeval," pravi Mišič, ki poudarja, da pripravlja še magisterij. "Končno imamo nadzornike v dobrem pomenu besede, same izkušene ljudi. Nikogar ne želim postavljati v ospredje, a poglejte renome Antoloviča, pa uspešno podjetnico Žnidaršič Kranjčevo, ne nazadnje tudi mojo profesorico s fakultete Elen Twrdy. Oni so tu zaradi stroke in drugo jih ne zanima," je prepričan prvi šef Luke, ki meni, da bo s svojim delom pokazal in dokazal, da je Luka del uspešne slovenske zgodbe.

Ne spreglejte