SiolNET. Posel danes Novice
1,25

termometer

  • Messenger
  • Messenger

NLB Skupina v prvem polletju z 69,5 milijona evrov dobička po davkih

1,25

termometer

NLB
Foto: Matej Leskovšek

NLB Skupina je v prvem polletju ustvarila 69,5 milijona evrov dobička po davkih, kar je 30 odstotkov več kot v prvi polovici lanskega leta. V prvih šest mesecih leta so z dobičkom poslovale vse banke iz skupine. Banka NLB je dobiček po davkih na letni ravni okrepila za 78 odstotkov, na 71,2 milijona evrov.

S poslovnimi rezultati za prvo polletje se je danes seznanil nadzorni svet NLB, ki je potrdil tudi strategijo skupine do leta 2020, so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz NLB.

Čiste obresti so v prvi polovici leta predstavljale 64 odstotkov vseh čistih prihodkov skupine in znašale 156,7 milijona evrov. V primerjavi z enakim obdobjem lani so se znižale za osem odstotkov, predvsem zaradi enkratnega negativnega učinka iz naslova prodaje paketa slabih posojil. Čisti neobrestni prihodki so na letni ravni narasli za 17 odstotkov, na 86,4 milijona evrov.

Dobiček skupine pred davki se je na področju ključnih aktivnosti poslovanja - poslovanje s prebivalstvom, s ključnimi, srednje velikimi in malimi podjetji v Sloveniji ter poslovanje strateških družb na tujih trgih - povečal za 10,5 milijona evrov oz. 18 odstotkov glede na enako obdobje lani.

Obseg slabih posojil se je v prvi polovici leta znižal za 146,3 milijona evrov in je konec junija znašal 1,75 milijarde evrov. Delež slabih posojil je padel za 1,4 odstotne točke, na 17,9 odstotka.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin