Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 7. 2011,
9.24

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Delo Revije NKBM

Četrtek, 28. 7. 2011, 9.24

7 let, 2 meseca

NKBM prodaja zastavne znamke v lasti Dela Revij

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
NKBM je zaradi neporavnanih terjatev za 11. avgust objavila javno dražbo za prodajo zastavljenih znamk v lasti Dela Revij.

Vse znamke prodajajo zgolj v paketu, z izklicno ceno 10,14 milijona evrov. V paketu so med drugim znamke Lady, Avto Magazin, Jana, Naša žena, Obrazi, Modna Jana, Eva in druge. 800.000 evrov varščine za sodelovanje na dražbi Javna dražba, ki jo vodi odvetniška družba Rojs, Peljhan, Prelesnik & partnerji, bo 11. avgusta ob 12. uri v Ljubljani. Dražbe se lahko udeležijo le dražitelji, ki bodo pravočasno vplačali varščino, ki znaša 800.000 evrov. Dražbo so sklicali, ker terjatve niso bile poravnane V NKBM so pojasnili, da so javno dražbo sklicali, ker terjatve do družbe Delo Revije, zavarovane z blagovnimi znamkami, niso bile poravnane. Postopka v skladu z zakonom o bančništvu, ki finančnim družbam prepoveduje razkrivanje odnosov s svojimi komitenti ter v skladu z dobrimi poslovnimi običaji, ne želijo podrobneje komentirati.

Zaposleni podpirajo vsako rešitev, ki bo pomagala ohraniti čim več delovnih mest Predsednica sveta delavcev Dela Revij Jelka Sežun je pojasnila, da zaposleni na Delu revije podpirajo vsako rešitev, ki bo pomagala ohraniti čim več delovnih mest. "V nobenem primeru pa o njej ne odločamo mi - tako pri javni dražbi blagovnih znamk kot pri prisilni poravnavi, ki naj bi jo skušal speljati lastnik, je vse v rokah banke oziroma lastnika," v sporočilu za javnost sporočajo zaposleni. Ob tem so izpostavili, da so blagovne znamke brez ljudi, ki jih znajo delati in ki to uspešno počnejo že desetletja, prazne in brez vrednosti. "Tega se morajo zavedati tako stari kot potencialni novi lastniki," še pišejo zaposleni.

Sedlarjeva: Veseli smo, da je banka sploh ukrepala Socialni partnerji Dela Revij so že v začetku junija predsednika uprave NKBM Matjaža Kovačiča pozvali, naj banka kot največji upnik Dela Revij poseže v reševanje finančne stiske podjetja ter tako prepreči njegovo uničevanje. Kot je pojasnila sindikalna zaupnica Dela Revij Alma Sedlar, zaposleni ne vedo, kaj se bo zgodilo, saj nimajo nobenih pravih informacij. "Smo pa veseli, da je banka sploh ukrepala," je izpostavila.

"Želimo si medijskega strateškega lastnika" "Želimo si medijskega strateškega lastnika, ki ga bodo zanimale revije. V trenutni negotovosti ustvarjati revije, je nemogoče," je dejala Sedlarjeva, ki ne izključuje možnost stavke. Ob tem ni ravno prepričana, da se bodo prodale znamke skupaj z zaposlenimi ali pa vsaj z večino zaposlenih. "V tej situaciji je zaposlene težko pomirjati," je dodala.

Kot so pred dnevi pojasnili v družbi, ki ima 68 zaposlenih, so njihove glavne aktivnosti usmerjene v pripravo dokumentacije za začetek prisilne poravnave, s pomočjo katere si lahko zagotovijo uspešno sanacijo in omogočijo nemoteno delovanje v prihodnje. Načrt finančnega prestrukturiranja družbe je v zaključni fazi, revizor pa bo po navedbah družbe opravil svoje delo v tem tednu.

"Najboljša rešitev je prisilna poravnava" V Delo Revijah so ob tem izpostavili, da je tako za družbo kot tudi za zaposlene in honorarne sodelavce najboljša rešitev prisilna poravnava, ki bi zagotovila ohranitev največ delovnih mest kot tudi kontinuiteto izhajanja edicij. "Zaostritev nastale situacije s strani banke nam zagotovo ne bo olajšala delovanja," pravijo v družbi. V družbi se bojijo, da gre za bilančno operacijo, katere posledice bodo z vidika kontinuitete izhajanja edicij, in s tem vrednosti tega premoženja, negativne.

Adria Media Ljubljana se za nakup paketa ne zanima V javnosti se je po objavi dražbe pojavilo več indicev, da naj bi se za nakup zanimala družba za založništvo in trženje Adria Media Ljubljana. Predsednik uprave omenjene družbe Tomaž Drozg pa je pojasnil, da se ne zanimajo za nakup paketa blagovnih znamk Dela revij.

Družba ima že od konca junija blokirane račune Družba Delo Revije ima medtem vse bančne račune blokirane že od konca junija. V težavah se je znašla, ko je direktor in lastnik družbe Matej Raščan po končanem prevzemu nanjo prenesel za več kot 30 milijonov evrov posojil, ki so močno obremenila njeno poslovanje. Delo Revije morajo namreč zaradi tega praktično ves denarni tok namenjati za plačilo obresti.

Raščan bi moral skladno z odločitvijo na majski skupščini že pred tedni vplačati za tri milijone evrov dokapitalizacijskih delnic.

Brez delujočega transakcijskega računa pa je obenem ostala še družba Monera, prek katere Raščan obvladuje največjo slovensko revijalno družbo.

Ne spreglejte