SiolNET. Posel danes Novice
2,96

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Neuradno: PRO Plus na tnalu regulatorja zaradi nepoštenih praks poslovanja #video

2,96

termometer

Po neuradnih informacijah Planet TV na agenciji za varstvo konkurence obnavljajo postopek, ki so ga sprožili proti medijski hiši PRO Plus v začetku leta 2017 zaradi ugotavljanja kršitve 9. člena Zakona o preprečevanju omejevanja konkurence in 102. člena Pogodbe o delovanju Evropske unije.

Agencija za varstvo konkurence naj bi proti družbi PRO Plus sprožila postopek, ker je ta dobavo svojih programov POP TV, KANAL A, OTO, BRIO in KINO operaterjem pogojevala s potencialno spornimi zahtevami. Med drugim naj bi PRO Plus od operaterjev zahteval, da vseh pet programov vključijo v vse svoje naročniške pakete na najboljša programska mesta. S tem pa neposredno določajo nepoštene prodajne poslovne pogoje.

AVK naj bi zmotilo tudi dejstvo, da PRO Plus navedene programe operaterjem ponuja izključno neločljivo, vseh pet v paketu. Problematična pa naj bi bila tudi cena paketa vseh programov, ki je tudi do 12x višja, kot je bila do leta 2017. Posledica takega ravnanja sta manjša konkurenčnost na trgu ter manjši tehnični napredek v škodo gledalcev.

analiza ukom koronavirus Novice Analiza: Kako sta POP TV in RTV Slovenija poročala o koronavirusu Mitja Krapša Novice POP TV je prikril mnenje strokovnjaka, ki je zvočne posnetke označil za prirejene Pavel Vrabec Novice Vrabec ni več direktor Pro Plusa

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin