Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Torek,
31. 7. 2018,
4.00

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,64

17

Natisni članek

nepremičninski trg Ljubljana nepremičnine stanovanja

Torek, 31. 7. 2018, 4.00

5 let, 8 mesecev

Nepremičninski trg v Ljubljani cveti: poglejte, kje vse se bo gradilo

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,64

17

Novogradnje v Ljubljani | Foto Arhiv investitorja

Foto: Arhiv investitorja

Nepremičninski strokovnjaki se strinjajo, da se nadstandardna stanovanja v Ljubljani trenutno odlično prodajajo. Drastično pa primanjkuje stanovanj za mlade družine, katerih cene se gibljejo od 2.500 do tri tisoč evrov za kvadratni meter. Če bi jih imeli na voljo tisoč, bi jih zagotovo prodali, zatrjujejo. A jih ni.

Napovedi nepremičninarjev o novem gradbenem bumu stanovanj v prestolnici se uresničujejo. Po krizi na trg prihaja prva pošiljka novih stanovanj, ki so večinoma že prodana. A v gradnji oziroma tik pred njenim začetkom so številni manjši in večji projekti. Nekateri so znani, številnih projektov pa investitorji pred izdajo gradbenega dovoljenja še ne želijo razkriti.

Preberite, kaj bo v prihodnjih dveh letih novega na ljubljanskem trgu nepremičnin.

Na koncu Litostrojske ceste v Šiški se bo po napovedih investitorjev že jeseni pričela gradnja dveh stolpnic v katerih bo sto stanovanj. | Foto: Arhiv investitorja Na koncu Litostrojske ceste v Šiški se bo po napovedih investitorjev že jeseni pričela gradnja dveh stolpnic v katerih bo sto stanovanj. Foto: Arhiv investitorja Podjetje Lanel Invest je "v nizkem štartu za gradnjo" dveh stanovanjskih stolpnic na križišču Litostrojske ceste in izvoza s severne obvoznice. V njih bo sto stanovanj v velikosti od 37 do sto kvadratnih metrih, večinoma pa trisobnih enot.

"Merimo na srednji razred in mlade družine. Cene kvadratnega metra se bodo v povprečju gibale okoli 2.800 evrov brez DDV," pove direktor Žiga Drofenik. Do izdaje gradbenega dovoljenja odštevajo dneve, izvajalca del so že izbrali. Napoveduje, da bodo gradnjo začeli septembra, stanovanja bodo predvidoma vseljiva spomladi leta 2020.

Vila z bazenom v Portorožu
Novice V Sloveniji se prebuja tudi trg luksuznih nepremičnin

V objektu Rezidenca Rezidenca na Dolgem mostu bo čez dva meseca vseljivih devet nadstandardnih stanovanj. Po povprečni neto ceni 2.400 evrov za kvadratni meter brez DDV jim je doslej uspelo prodati sedem stanovanj, na voljo sta le še dve pritlični stanovanji z večjim atrijem.

Konec leta bo vseljivih 195 stanovanj pri Tivoliju

Soseska Belle vie Tivoli s 195 stanovanji bo vseljiva konec letošnjega leta. Povprečna cena kvadratnega metra stanovanj je znašala okoli 2.300 evrov z vključenim DDV. Na voljo sta le še dve večji nadstandardni stanovanji na vrhu objekta.

Vila Celovška na križišču Celovške in Drenikove ceste bo v kratkem sprejela 19 novih lastnikov. Vsa stanovanja jim je po ceni okoli tri tisočake za kvadratni meter uspelo prodati še pred polaganjem temeljnega kamna.

Šest stanovanj v vili Brdnikova na Brdu je že prodanih. Poleg nje bo zrasla podobna vila z desetimi stanovanji. | Foto: Rocco Šest stanovanj v vili Brdnikova na Brdu je že prodanih. Poleg nje bo zrasla podobna vila z desetimi stanovanji. Foto: Rocco V bližini Tehnološkega parka na Brdu se končuje gradnja Vile Brdnikova. Investitor je podjetje nekdanje uspešne slovenske športnice Petre Majdič. Nadstandardna stanovanja se razprostirajo na velikosti od 85 do 120 kvadratnih metrov, oglaševane cene pa so se gibale od 2.800 do 3.500 evrov za kvadratni meter. Prodanih je vseh šest enot, vselitev je predvidena konec septembra.

V neposredni bližini objekta je načrtovana gradnja še enega podobnega objekta z 10 stanovanji.

Miklavčič se že pripravlja na gradnjo v Rožni dolini

Konec leta bo vseljivih 63 stanovanj v soseski Luwigana (nekdanja Tribuna na Prulah) pod Ljubljanskim gradom. Po besedah Blaža Miklavčiča, predsednika uprave in lastnika GH Holdinga, ki  gradi omenjeno sosesko, se prodaja stanovanj odvija po načrtih.

Ljubljana Slovenija
Novice "Med rabljenimi nepremičninami se dela balonček"

Po povprečni ceni štirih tisočakov brez davka so doslej prodali dobro polovico stanovanj. Najcenejši je na voljo za 243 tisočakov, za najdražjega je treba odšteti več kot 1,3 milijona evrov.

Nasedli projekt Kraškega zidarja dobiva končno podobo. 63 stanovanj bo vseljivih konec leta, doslej pa so uspeli prodati več kot polovico stanovanj. | Foto: GH Holding Nasedli projekt Kraškega zidarja dobiva končno podobo. 63 stanovanj bo vseljivih konec leta, doslej pa so uspeli prodati več kot polovico stanovanj. Foto: GH Holding Miklavčič dodaja, da v Ljubljani še niso rekli zadnje besede. Trenutno čakajo na izdajo gradbenega dovoljenja za sosesko Habjanov bajer v Rožni dolini. V sedmih vila blokih bo umeščenih 54 večjih in razkošnih stanovanj. Gradnjo bi lahko začeli še letos, gradnja elitne soseske pa bo predvidoma trajala dve leti. "O cenah je še prezgodaj govoriti," je sklenil Miklavčič.

Za Ruskim carjem bo zraslo 200 stanovanj

Zlatarna Celje v Župančičevi jami končuje gradnjo šestnadstropnega objekta Ypsilon, kjer bo do jeseni vseljivih 91 stanovanj. V objektu ne bo poslovnih prostorov, temveč zgolj od 40 do 120 kvadratnih metrov velika stanovanja, ki so že prodana. Zlatarna Celje je že začela priprave na gradnjo na zemljišču pri Ruskem carju na Ježici, kjer je bila v preteklosti načrtovana gradnja dveh 11-nadstropnih objektov. Po informacijah Financ bodo zgradili 130 stanovanj.

Nepremičnine Stara Ljubljana
Novice Kaj lahko na nepremičninskem trgu pričakujemo v tem letu?

Na travniku za Ruskim carjem je načrtovana še gradnja 90 stanovanj "v prvi zeleni soseski v Ljubljani". Gre za pet nižjih blokov, kjer bo poudarek na naravni zunanji ureditvi in zelenih pročeljih. Začetek gradnje je predviden po izdaji gradbenega dovoljenja. Cene še niso znane.

Ob Šmartinski še 340 stanovanj

Potem ko je podjetje Kostak iz Krškega lani prodalo vseh 113 stanovanj v naselju Zelene Jarše ob Šmartinski cesti, na sosednjem zemljišču že načrtuje gradnjo novih 340 stanovanj. Za zdaj še ne želijo napovedovati datuma začetka gradnje, prav tako ne razkrivajo cen. Konkretnejše informacije obljubljajo za letošnjo jesen. Znano je le, da bodo gradili v več fazah, gradnjo pa naj bi končali v dveh do štirih letih.

nepremičnine hiša dom
Novice Zaradi novega zakona se je prodaja nekaterih nepremičnin ustavila

Pripravlja se še gradnja objekta Delana Park na Hradeckega, kjer bo v prvi fazi zgrajenih 50 stanovanj.

Vile pri smrekah v Dravljah so že vseljive. Od 11 stanovanj je prodanih pet, dve sta rezervirani. Cene znašajo 256 tisoč evrov in več.

Ob Regentovi cesti v Dravljah raste nova stanovanjska soseska. Šest zgradb z 68 stanovanji tam gradi podjetje Modra Vila. Investitor podrobnosti ne razkriva.

Gradnja 68 stanovanj ob Regentovi cesti v Dravljah je v polnem razmahu. | Foto: Ana Kovač Gradnja 68 stanovanj ob Regentovi cesti v Dravljah je v polnem razmahu. Foto: Ana Kovač Spomladi se je začela gradnja Vila bloka Prule s 14 nadstandardnimi stanovanji. Vseljiva bodo predvidoma konec prihodnjega leta. Povprečna cena skupne površine stanovanj z dvema parkirnima mestoma v podzemni garaži znaša 4.300 evrov za kvadratni meter.

Kolektor bo v Ljubljani še gradil

Neuradno podjetje Kolektor v središču Ljubljane načrtuje dva večja stanovanjska projekta z nekaj sto stanovanji. Prav tako se na najboljših lokacijah v Ljubljani pripravljata projekta za dve luksuzni vili, ki bosta imeli po šest stanovanj. Investitorji natančne lokacije do pridobitve gradbenega dovoljenja še ne želijo razkriti.

Dalmatinka
Novice V središču prestolnice se obetajo nova stanovanja

Kralj banan Izet Rastoder se pripravlja na gradnjo dveh stanovanjskih stolpnic ob soseski Celovški dvori, slovaška družba Corwin pa na drugi strani iste soseske. Koliko stanovanj in po kakšni ceni bodo na prodaj, investitorja ostajata skrivnostna.

Po naših informacijah se odvijajo tudi intenzivne priprave za gradnjo palače Schellenburg, luksuzne soseske na območju nekdanjega Kolizeja. Prav tako so v zadnji fazi priprave na začetek gradnje Šumija. Aktivnosti so se začele tudi za gradnjo 300 novih stanovanj v Podutiku, kjer DUTB kot lastnica zemljišča išče partnerja za projekt. Ta naj bi bil končan leta 2020.

Gradnja 500 stanovanj na Brdu bo končana čez dve leti. | Foto: MOL Gradnja 500 stanovanj na Brdu bo končana čez dve leti. Foto: MOL Stanovanjski sklad RS in ljubljanski stanovanjski sklad pa bosta nasproti soseske Zeleni gaj še letos začela gradnjo 500 neprofitnih stanovanj. Trenutno izvajajo zemeljska dela. Stanovanja v 18 trinadstropnih objektih bodo velika od 30 do 80 kvadratnih metrov. Vseljiva bodo konec leta 2020.

Ne spreglejte