Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 8. 2020,
7.21

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Huawei

Natisni članek

advertorial delo od doma prenosnik Huawei MateBook Huawei

Ponedeljek, 17. 8. 2020, 7.21

2 meseca, 2 tedna

Ne razmišljajte več in izberite novega

Vsebino omogoča Huawei
delo od doma | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Opravljanje dela od doma se je med koronakrizo močno razširilo. Ponekod je ostalo delo od doma ena od možnosti organizacije dela, ki jo je marsikdo z veseljem sprejel.

Delo na daljavo je lahko spodbudno in celo donosno, lahko nam vliva občutek moči in samozaupanja, če nam le uspe ostati na realnih tleh s pričakovanji in če se zavedamo njegovih prednosti in slabosti.

Kako poskrbeti za učinkovitost, tudi če delamo od doma?

Ne glede na to, ali delamo kot samostojni delavci, zaposleni s skrajšanim ali polnim delovnim časom in nam ob določenih dnevih ni treba oditi v pisarno, je delo od doma dober način, da se izognemo naporni vožnji na delo, neproduktivnemu druženju s kolegi in motečemu nemiru v velikih, odprtih  pisarnah.

Številni ljudje se razveselijo že samo ob misli na to, da lahko delajo v samoti, ampak tudi najbolj introvertirani posamezniki po nekaj tednih lahko občutijo utesnjenost in osamljenost. Da ne bi trpeli zaradi pomanjkanja osebnih stikov, se večkrat dogovorimo za kosilo ali videoklic s prijatelji, poskrbimo pa tudi za veliko gibanja v naravi.

Idealen za delo od doma

Izjemno zmogljiva 56 Wh baterija pri Huawei MateBook X Pro zagotavlja 11 ur brskanja po internetu in 15 ur običajne uporabe. | Foto: Izjemno zmogljiva 56 Wh baterija pri Huawei MateBook X Pro zagotavlja 11 ur brskanja po internetu in 15 ur običajne uporabe.

Čeprav se tudi v domači pisarni trudimo narediti vse službene zadeve čim hitreje, nam včasih naprave ne omogočajo popolne učinkovitosti. Če iščete produktivnost in najboljše zmogljivosti, ne razmišljajte več in izberite nov Huawei MateBook X Pro, ki je idealen za delo od doma.

Sam svoj šef – razkošje, ki zahteva disciplino

Možnost nemotenega dela se zdi privlačna, vendar moramo upoštevati nekatere ukrepe, da se ne ujamemo v izčrpanost ali neučinkovitost. | Foto: Možnost nemotenega dela se zdi privlačna, vendar moramo upoštevati nekatere ukrepe, da se ne ujamemo v izčrpanost ali neučinkovitost.

Biti svoj šef, ki si sam določa delovne ure in je omejen samo na svoje štiri stene, ima kar nekaj prednosti. Vendar z večjo stopnjo svobode pridejo tudi dodatne odgovornosti, naj omenimo samo sposobnost skrbnega načrtovanja nalog, predvidevanje, samodisciplino in osredotočenost.

Pripravljeni moramo biti na čim večjo učinkovitost. Najprej si moramo urediti delovni prostor in poskrbeti za pravo tehnologijo ter odpraviti vse motnje, ki bi nam lahko zmanjšale učinkovitost. Ob tem je seveda treba najti tudi pomoč pri varstvu otrok in si obroke pripraviti vnaprej.

Za delo bomo potrebovali miren in zaseben kotiček, če je le mogoče, ta prostor uporabljajmo samo za delo. Naš delovnik naj sledi vnaprej določeni rutini in naj vključuje možnost za osebne stike in tiste vrste podporo ali spodbudo, ki jo običajno dobimo med kolegi na delovnem mestu.

Upoštevajmo osnovna pravila

Huawei MateBook x Pro odlikujejo vrhunski dizajn, elegantno kovinsko ohišje in absolutna vitkost, tako da je kot nalašč za poslovne sestanke, ko tudi videz prispeva k celotni zgodbi o uspehu. Je presenetljivo tanek (14,6 milimetra debeline) in lahek (1,33 kilograma). | Foto: Huawei MateBook x Pro odlikujejo vrhunski dizajn, elegantno kovinsko ohišje in absolutna vitkost, tako da je kot nalašč za poslovne sestanke, ko tudi videz prispeva k celotni zgodbi o uspehu. Je presenetljivo tanek (14,6 milimetra debeline) in lahek (1,33 kilograma).

Delodajalec mora pred začetkom dela od doma določiti osnovna pravila in nas seznaniti z orodji in tehnologijo, ki jo bomo potrebovali. V pisarni preverimo delovanje opreme in aplikacij, da nam doma ne bo kaj prekrižalo delovnih načrtov.

Vsi, ki delajo od doma, se morajo občasno spopadati z nerazumevanjem drugih, da delo od doma ni pravo delo. Zato si moramo sami določiti delovne ure in pri tem vztrajati ter v tem času dejansko delati. To, da nas otroci vidijo, kako opravljamo naloge, v katerih uživamo ali pa tudi ne, je ena od prednosti dela od doma. S tem lahko vplivamo na njihove karierne odločitve in njihov odnos do dela.

Družinsko življenje se v času dela od doma s poklicnim lahko kar precej prekriva, zato poskrbimo, da bomo v delovnem času čim bolj učinkoviti.

Oditi iz službe tudi, ko delamo doma

Večji učinkovitost in fleksibilnost sta glavna razloga, da je delo od doma tako zaželeno. Ob tem se velikokrat izkaže, da za enako količino opravljenega dela porabimo celo manj ur, saj nas ne motijo najrazličnejši klici in sestanki. Pri tem moramo paziti, da iz službe tudi zares odidemo, čeprav ostanemo doma.

Težko je zapreti vrata in pustiti delo v pisarni, a tudi doma se moramo tega navaditi, sicer bomo v službi 24 ur na dan. Delo, zabava, študij in vsakodnevni opravki so na elegantnem prenosniku vrhunskega dizajna in izjemne zmogljivosti pravi užitek.

Barva Space Grey je klasična in primerna tako za poslovne kot za zabavne namene. | Foto: Barva Space Grey je klasična in primerna tako za poslovne kot za zabavne namene.

Delo, zabava, študij in vsakodnevni opravki so na elegantnem prenosniku vrhunskega dizajna in izjemne zmogljivosti pravi užitek. Huawei MateBook X Pro je kos najzahtevnejšim nalogam, saj gre za prenosnik najvišjega kakovostnega razreda.

Ima izjemen zaslon FullView Display s 35,3-centimetrsko oziroma 13,9-palčno diagonalo. Zaslon je občutljiv na dotik, kar nam omogoča učinkovito in intuitivno pomikanje, izbiranje, interakcijo in povečavo. Za preprost zajem zaslona le podrsamo navzdol s tremi prsti.

filmi
Trendi Pravi udarec vročini: nepozabni filmi na neustavljivem prenosniku
Huawei MateBook x Pro
Novice Najnovejša pisarna, ki jo vedno nosite s seboj
Ne spreglejte