SiolNET. Posel danes Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ne le Ikea, tudi Emmezeta ta teden odpira v Zagrebu

4

termometer

 | Foto:
Gotovo ni naključje, da v tednu, ko Ikea odpira svojo prvo trgovino na Hrvaškem, Emmezeta odpira še eno svoje veliko nakupovalno središče v Zagrebu. Napovedujejo, da bodo sledili še drugod po državi.

Emmezeta je pohitela in tri dni pred odprtjem prve hrvaške Ikee na vzhodni zagrebški vpadnici odprla še eno svoje nakupovalno središče. Ta bo v prostorih nekdanje trgovine Kika v mestnem predelu Žitnjak, saj je Emmezeta, ki je na Hrvaškem prisotna od leta 1999, letos prevzela vsa njena hrvaška trgovska središča, ko se je ta umaknila iz sosednje države prav zaradi prihoda švedske Ikee.

Trgovska skupina Emmezeta, ki je v lasti francoske skupine Conforama, ponuja pohištvo, gospodinjske aparate, elektroniko in vse za opremljanje bivalnih prostorov. Za svoje drugo nakupovalno središče v Zagrebu, na Hrvaškem so prisotni še v Splitu in Osijeku, so namenili 20 milijonov evrov, v njem bodo na 20 tisoč kvadratnih metrov ponujali več kot 15 tisoč izdelkov, od tega dobro tretjino iz vrst gospodinjskih aparatov in elektronike. Letno imajo okrog 1,8 milijona hrvaških kupcev, ki jim s tremi milijoni prodanih predmetov ustvarijo okrog 400 milijonov kun (52,6 milijona evrov) prihodkov.

Letos napovedujejo še tri nova nakupovalna središča na Hrvaškem, na Reki, v Slavonskem Brodu in še enega v Zagrebu, prav tako v nekdanjih prostorih trgovine Kika, s čimer bodo število delovnih mest povečali na 800. "Vsa orožja so nared, Ikeo bomo napadli s sedmimi Emmezetami," je napovedal prvi mož hrvaške Emmezete Slobodan Školnik. Imeni Conforama in Emmezeta sta slovenskim kupcem znani tudi iz Sloveniji bližnje Palmanove, manj znano pa je, da je Conforama v lasti južnoafriške skupine Steinhoff International, ki z dva tisoč prodajnimi mesti v 50 državah velja za drugega največjega prodajalca pohištva na svetu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin