Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 7. 2018,
14.01

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča ALPE-PANON

Foto: Mediaspeed in arhiv blagovne znamke

Natisni članek

hrana zaposlitev McDonald's advertorial

Torek, 3. 7. 2018, 14.01

2 meseca, 1 teden

McDonald's – eden izmed najboljših zaposlovalcev v Sloveniji

Največje gostinsko podjetje pri nas zaposluje

Vsebino omogoča ALPE-PANON

Foto: Mediaspeed in arhiv blagovne znamke

Pisalo se je leto 1993. Natančneje, bil je tretji decembrski dan, ko so v Ljubljani na Čopovi ulici ob zvokih ameriškega countryja predstavili prvo restavracijo hitre prehrane McDonald's v Sloveniji, kot podružnico McDonald's Corporation v ZDA.

McDonald's v Sloveniji letos praznuje že 25-letnico. Skladno z gospodarsko rastjo svoje napore usmerjajo v odpiranje novih restavracij, kar posledično vodi do novih delovnih mest. V celotnem obdobju obstoja so bile spremembe v Sloveniji zelo intenzivne. Z intenzivno rastjo so se uspešno spopadli in danes imajo v Sloveniji kar 20 restavracij in okoli 1.000 zaposlenih.  | Foto: McDonald's v Sloveniji letos praznuje že 25-letnico. Skladno z gospodarsko rastjo svoje napore usmerjajo v odpiranje novih restavracij, kar posledično vodi do novih delovnih mest. V celotnem obdobju obstoja so bile spremembe v Sloveniji zelo intenzivne. Z intenzivno rastjo so se uspešno spopadli in danes imajo v Sloveniji kar 20 restavracij in okoli 1.000 zaposlenih.

V slovenskem McDonald'su vsako leto uspešno upravičijo svetovno prepoznavnost podjetja, ne zgolj kot blagovne znamke, temveč tudi kot odličnega delodajalca.

Dober in ugleden delodajalec

Ob omembi McDonald'sa marsikdo tako pomisli na slastne burgerje s krompirčkom, a najbolj znana veriga s hitro prehrano je veliko več kot to. Toda, kaj razen tega o blagovni znamki pravzaprav veste?

Danes imajo pri McDonald'su po vsej Sloveniji že 20 restavracij, vsak dan pa postrežejo več kot 29.000 zadovoljnih gostov. Njihova prizadevanja uspešno prepoznavajo tudi drugi, zato so že vrsto let finalisti Zlate niti in med sedmimi najboljšimi delodajalci v Sloveniji. Izbor, ki ga sicer pripravlja časopisna hiša Dnevnik v sodelovanju s partnerji.

Simbioza mlajših in starejših

Njihov kolektiv v restavracijah hitro raste. Vsako leto medse sprejmejo študente, ki prinašajo svežino in novo znanje v ekipo ter jih s svojo radovednostjo vedno nekaj novega naučijo, zaposleni, ki imajo že nekaj izkušenj, pa te uspešno prenašajo na mlajše generacije.

V McDonald'su pa ekipa ne bi bila tako bogata brez upokojencev, ki so še vedno mladi po srcu in zagnani za delo. Iz leta v leto se jim pridružujejo v vse večjem številu. Upokojenci se jim radi pridružijo, saj vedo, da je pri McDonald'su zagotovljeno medgeneracijsko delovno okolje, imajo pa tudi občutek, da lahko še vedno koristno prispevajo k uspehom v kolektivu.

Zaposlite se v McDonald'su!

Največja gostinska veriga išče nove ljudi.

V kolektivu, ki že 25 let tudi v Sloveniji deluje po načelu "Misli globalno, deluj lokalno", je zaposlenih okoli 1.000 zaposlenih, ki se jim vsako leto pridruži veliko študentov, ponosni pa so na to, da njihova ekipa ne bi bila tako bogata brez upokojencev. McDonald's s svojim medgeneracijskim delovnim okoljem sodi med enega od najboljših zaposlovalcev v Sloveniji. | Foto: V kolektivu, ki že 25 let tudi v Sloveniji deluje po načelu "Misli globalno, deluj lokalno", je zaposlenih okoli 1.000 zaposlenih, ki se jim vsako leto pridruži veliko študentov, ponosni pa so na to, da njihova ekipa ne bi bila tako bogata brez upokojencev. McDonald's s svojim medgeneracijskim delovnim okoljem sodi med enega od najboljših zaposlovalcev v Sloveniji.

Zvišanje plač zaposlenim

Ker pri blagovni znamki verjamejo, da si dobro delo zasluži dostojno plačilo, so v letu 2018 zvišali plače vsem zaposlenim.

Najnižja bruto plača je 950 evrov, neto plača redno zaposlenega pri McDonald'su v Sloveniji je za več kot 12 odstotkov višja od zakonsko določene minimalne plače. Pri tem seveda niso pozabili na dijake in študente, ki delajo v njihovih restavracijah.

Nova višja urna postavka za študentsko delo je 5,60 evra za dnevno delo in 6,90 evra za nočno in delo ob praznikih, medtem ko so za upokojence dvignili urno postavko na 5,90 evra.

Pri McDonald'su so zaposlenim letos zvišali plače.  | Foto: Pri McDonald'su so zaposlenim letos zvišali plače.

Možnost napredovanja in uspešne kariere

Danes je McDonald's v Sloveniji trdno zasidran med najboljšimi podjetji v svoji dejavnosti. Pri znamki pravijo, da je glavni dejavnik njihovega uspeha zadovoljstvo zaposlenih in prijetno delovno vzdušje.

McDonald's vsem zaposlenim omogoča vzpon do vrha podjetja. Prav vsakdo ima tako možnosti napredovanja znotraj restavracije. Najboljši in najbolj sposobni lahko preidejo v območne pisarne. Številni na najvišjih položajih korporacije McDonald's pa dokazujejo, da podjetje ponuja tudi možnost za pravo "sanjsko" kariero. Denimo, tudi nekateri vodilni menedžerji v upravi slovenskega McDonald'sa so začeli delo v kuhinji restavracije McDonald's.

McDonald's vsem zaposlenim omogoča vzpon do vrha podjetja. Vsakdo ima možnosti napredovanja znotraj restavracije.  | Foto: McDonald's vsem zaposlenim omogoča vzpon do vrha podjetja. Vsakdo ima možnosti napredovanja znotraj restavracije.

Kdo je "ustanovitelj" McDonald'sa? Mcdonalds | Foto:

McDonald's je največja veriga restavracij s hitro prehrano na svetu, saj dnevno postreže 68 milijonov strank, v 119 državah sveta ter skupaj v 36.535 restavracijah. Podjetje, ki sta ga leta 1940 ustanovila brata Richard in Maurice McDonald, je sprva ponujalo jedi na žaru.

Leta 1948 sta se preusmerila v nov sistem hitre postrežbe. Poslovnež Ray Kroc se je leta 1955 pridružil podjetju kot agent za franšize. Še istega leta je prehrambno verigo odkupil od bratov McDonald, takoj na novo ustanovil korporacijo McDonald's in franšiza se je uveljavila po vsem svetu.

 

Ne spreglejte