SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nadzorniki Cimosa brez odločitve o prodaji Litostroja Power

2

termometer

 | Foto:
Nadzorni svet Cimosa je na četrtkovi seji v zvezi z ugotovitvami revizorja o kapitalski neustreznosti družbe naročil upravi, naj do naslednje seje pripravi predlog ustreznih ukrepov.

Nadzorni svet se je na seji, ki je trajala pozno v noč, seznanili z revidiranim poslovnim in računovodskim poročilom družbe za prvih devet mesecev lanskega leta ter naročil upravi, naj nadaljuje z aktivnostmi v procesu finančnega prestrukturiranja in naj, glede na ugotovitve revizorja o kapitalski neustreznosti družbe, do naslednje seje pripravi predlog ustreznih ukrepov v skladu z zakonom, so danes sporočili iz koprske družbe.

Cimos je namreč prejšnji teden objavil podatke iz poročila revizorja KPMG Slovenija o medletnih računovodskih izkazih, iz katerih izhaja, da Cimos na presečni dan 1. oktober 2013 izpolnjuje domnevo kapitalske neustreznosti po insolvenčnem zakonu, in sicer dolgoročne plačilne nesposobnosti. Na dnevnem redu nadzornega sveta je bilo tudi poročilo uprave o poteku prodaje Litostroja Power. Ker postopek še ni končan, nadzorni svet prodajnega postopka ne more komentirati, so pojasnili v Cimosu.

Po poročanju Dnevnika je notranja komisija za prodajo sicer predlagala, da se proizvajalca turbin za hidroelektrarne proda češki družbi Energo-pro, ki za nakup Litostroja Power ponuja dobrih 20 milijonov evrov. Kot še navaja omenjeni časnik, je bil tik pred prodajo tudi kamniški Cimos Titan, ki se je pred dnevi preimenoval v Livarno Titan, vendar je prodaja začasno zaustavljena, saj bi po oceni pravnikov bila zaradi insolventnosti Cimosa prodaja lahko izpodbojna.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin