Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 11. 2023,
10.05

Osveženo pred

5 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,77

Natisni članek

Mercator trgovci Tuš

Sreda, 15. 11. 2023, 10.05

5 mesecev, 2 tedna

Mercator je prevzel Tuš

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,77
Prodaja Engrotuša | Od leve proti desni: Uroš Verbovšek, Andraž Tuš, Fabris Peruško (član upravnega odbora in glavni izvršni direktor Fortenova), Tomislav Kramarić in Hrvoje Bošnjak. | Foto Fortenova

Od leve proti desni: Uroš Verbovšek, Andraž Tuš, Fabris Peruško (član upravnega odbora in glavni izvršni direktor Fortenova), Tomislav Kramarić in Hrvoje Bošnjak.

Foto: Fortenova

Mercator je danes podpisal pogodbo o nakupu stoodsotnega deleža Engrotuša. Ob podpisu pogodbe je že stekel tudi postopek za pridobitev soglasja agencije za varstvo konkurence.

Povezovanje Mercatorja, ki je v lasti Fortenova grupe, in Engrotuša bo utrdilo položaj obeh trgovskih podjetij ter slovenskim dobaviteljem in zaposlenim prineslo nove razvojne priložnost, koristi iz povezovanja pa bodo imeli tudi kupci, so sporočili iz Fortenove.

Podpisniki pogodbe so prepričani, da povezovanje obeh podjetij pomeni odlične temelje za prihodnjo rast skupnega podjetja in seveda dolgoročno vzdržnost poslovanja, s katero bodo pridobili vsi deležniki in posledično celotno gospodarstvo.

Andraž Tuš je v imenu prodajalcev, podjetij Tuš holding in AH Invest 1, poudaril: "Danes smo podpisali pogodbo o prodaji stoodstotnega deleža podjetja Engrotuš, d. o. o., brez dejavnosti Tuš drogerija, ki je v postopku oddvojitve. Po večmesečnih pogajanjih smo se odločili za prodajo kupcu, ki je po naši oceni najboljša izbira za zaposlene, poslovne partnerje in razvoj osnovne dejavnosti podjetja. Verjamemo, da bo imelo to povezovanje pozitivne učinke za slovensko gospodarstvo."

Delo je danes pisalo, da je Mercator oziroma njegov lastnik, hrvaška skupina Fortenova, za nakup trgovske verige Tuš, tako maloprodaje kot veleprodaje, plačal okoli 30 milijonov evrov. Časnik omenja tudi morebiten zaplet pri prevzemu zaradi soglasja agencije za varstvo konkurence, ki ga bodo morali v Fortenovi še pridobiti.

Kot smo že poročali, sta v zaključku prodajnega postopka trgovske verige Tuš, ki je v 80-odstotni lasti sklada Alfi in 20-odstotni lasti Mirka Tuša, ostala dva ponudnika, in sicer nemška trgovska veriga Rewe in Fortenova, ki je bila po informacijah Dela prepričljivejša, tudi z nekaj višjo kupnino. Po informacijah Dela bodo drogerije Tuš ostale v lasti družine Tuš.

Nepremičnine ostanejo skladu Alfi oziroma upnikom Engrotuša. Zadnji se je namreč razdolžil tudi s prodajo nepremičnin, še poroča Delo.

Fortenova
Novice Lastnik Mercatorja sam išče novega lastnika
Fortenova
Novice Delničarji Fortenove za nadaljnjo konsolidacijo skupine
Trgovina Tuš
Novice Nemški Rewe zakopan v dokumente Engrotuša
Ne spreglejte