Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Četrtek,
18. 6. 2020,
14.01

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

33

Natisni članek

Magna Steyr Hoče - Slivnica proizvodnja Koronavirus

Četrtek, 18. 6. 2020, 14.01

3 leta, 10 mesecev

Magna sporočila slabo novico za delavce v Hočah

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

33

Magna | V Magni dodajajo, da kljub razmeram še naprej verjamejo v lokacijo v Sloveniji in tudi za to nadaljujejo postopke za drugo fazo, ki ob lakirnici predvideva izgradnjo tovarne za sestavljanje avtomobilov.  | Foto Mediaspeed

V Magni dodajajo, da kljub razmeram še naprej verjamejo v lokacijo v Sloveniji in tudi za to nadaljujejo postopke za drugo fazo, ki ob lakirnici predvideva izgradnjo tovarne za sestavljanje avtomobilov.

Foto: Mediaspeed

"Zaradi občutnega zmanjšanja prodaje in povpraševanja kupcev v Evropi bo Magna podaljšala začasno zaustavitev proizvodnje v svoji lakirnici v Hočah v Sloveniji, ki je sestrski obrat tovarne v Gradcu v Avstriji. Glede na trenutne gospodarske napovedi se pričakuje, da bi lahko začasna zaustavitev proizvodnje trajala do konca leta 2020 oziroma odvisno od prihodnjih načrtov strank," so po poročanju Dela sporočili iz Magne.

170 delavcem bodo ponudili, da jih do ponovnega zagona lakirnice napotijo na delo v tovarno v avstrijskem Gradcu, 30 pa jih potrebujejo za vzdrževanje obrata v Hočah.

V prihodnjih dneh se nameravajo o tem z vsakim zaposlenim dogovarjati individualno. Do takrat pa so vsi zaposleni še na čakanju na delo, piše Večer.

Magna Steyr v Hočah
Novice Magna v krizi? V Gradcu naj bi brez dela ostalo 1.800 ljudi.

170 delavcem bodo ponudili, da jih do ponovnega zagona lakirnice napotijo na delo v tovarno v avstrijskem Gradcu, 30 pa jih potrebujejo za vzdrževanje obrata v Hočah. | Foto: Mediaspeed 170 delavcem bodo ponudili, da jih do ponovnega zagona lakirnice napotijo na delo v tovarno v avstrijskem Gradcu, 30 pa jih potrebujejo za vzdrževanje obrata v Hočah. Foto: Mediaspeed

Magna še vedno verjame v uspeh 

V Magni dodajajo, da kljub razmeram še naprej verjamejo v lokacijo v Sloveniji in tudi zato nadaljujejo postopke za drugo fazo, ki ob lakirnici predvideva izgradnjo tovarne za sestavljanje avtomobilov. Prav tako nameravajo izpolniti vse obveznosti iz pogodbe s slovensko državo, vključno s pogoji za 18-milijonsko subvencijo, po katerih morajo do oktobra 2022 zaposliti 404 ljudi, še poroča Večer.
Magna
Novice Magna delavce v Hočah odpušča zaradi upada naročil #video
Ferdinand Piech
Avtomoto Umrl je Ferdinand Piech, dolgoletni magnat Volkswagna
Magna
Novice Magna začenja poskusno proizvodnjo v Hočah
Ne spreglejte