Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 8. 2015,
10.46

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Situla stanovanja

Sreda, 26. 8. 2015, 10.46

7 let, 2 meseca

Luksuz s popustom: čez poletje prodali večino stanovanj v Situli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Heti, slabi banki koroške banke Hypo, je v poletni akciji popustov uspelo prodati 110 stanovanj v Situli v Ljubljani. Pred tem so prodali 38 stanovanj, na prodaj jih je še 80.

Hypova slaba banka Heta, ki prodaja Hypova stanovanja v poslovno-stanovanjskem kompleksu Situla, je bo besedah Hetinega predstavnika za odnose z javnostmi Janeza Žepiča poleti znižala cene stanovanj.

Luksuz s popustom: prodali 110 stanovanj Cene stanovanj na Vilharjevi ulici v Ljubljani so znižali od 15 do 30 odstotkov, akcija pa se je izkazala za uspešno. V dobrih dveh mesecih so prodali 110 stanovanj v vrednosti 18 milijonov evrov, pravi Žepič.

Cene za kvadratni meter neto uporabne površine brez pripadajočih teras, shramb in parkirnih mest z vštetim popustom so bile od 1.770 do 3.280 evrov.

Po prvi ceni prodali le 38 stanovanj V Situli je 228 stanovanj, pred Hetino akcijo pa so jih prodali le 38. Na voljo je torej še 80 stanovanj v različnih izmerah, s popustom pa jih je mogoče kupiti do konca avgusta.

Večina kupcev Ljubljančanov Večino stanovanj so kupili individualni kupci iz Slovenije, "predvsem iz Ljubljane oziroma osrednjeslovenske regije", še pojasni Janez Žepič.

Fotogalerija: vzorčno stanovanje v Situli

Poletne popuste ponujali tudi v Eko srebrni hiši na Dunajski Na drugem koncu Ljubljane, na Dunajski cesti, podjetje Akropola še vedno prodaja stanovanja v Eko srebrni hiši. Gre za prestižno poslovno-stanovanjsko zgradbo, ki so jo zgradili po načelih pasivne gradnje, stanovanja pa so opremljena z najsodobnejšo tehnologijo.

Tudi tam so kupce čez poletje privabljali s posebnim poletnim popustom. Ta se je nanašal le na deset stanovanj, nam je razložila Adela Erjavec iz podjetja Akropola, sicer pa so cene stanovanj že od začetka prodaje enake.

Cene stanovanj se sicer razlikujejo glede na lego, velikost in višino nadstropja – za trisobno, 93 kvadratnih metrov veliko stanovanje v 9. nadstropju je treba odšteti dobrih 383 tisoč evrov.

Prodanih 32 stanovanj, na voljo jih je še 91 Do zdaj so prodali 32 od 123 stanovanj, pravijo pa, da je zanimanja več, kot so sprva pričakovali. Kupci so večinoma posamezniki, za nakup pa se zanimajo tudi tujci, a je njihov delež manjši. Za zdaj je tujega lastnika dobilo le eno stanovanje v Eko srebrni hiši.

Fotogalerija: vzorčno stanovanje v Eko srebrni hiši

Ne spreglejte